Home / Algemeen / AMVJ blijft door zege op EVC in spoor van koploper AFC

AMVJ blijft door zege op EVC in spoor van koploper AFC

In de zaterdag tweede klasse A blijft AMVJ de belangrijkste achtervolger voor koploper AFC. De ploeg van Hans Schakel rekende op eigen veld af met laagvlieger EVC (2-1) en blijft daarmee op twee punten van AFC, dat met dezelfde cijfers van ZOB won.

Al vanaf de eerste minuut was het spelbeeld in Edam duidelijk. De gasten namen het heft in handen en EVC drong zichzelf terug tot eigen helft om te mikken op de tegenaanval. Halverwege de eerste helft leverde het overwicht van AMVJ de openingstreffer op. Een mooie lange bal van Jimmy Jansen werd door Imke van Moorselaar tot doelpunt gepromoveerd: 1-0.

AMVJ dacht met die 1-0 voorsprong aan de thee te kunnen, maar op slag van rust sloeg de thuisploeg uit een spaarzame aanval toe via Jeffrey Veerman: 1-1. Schakel: “Dat was wel een heel slecht moment. Gelukkig ging het de tweede helft een stuk beter.”

De Amstelveners hoefden niet lang te wachten op de voorsprong. Een kleine tien minuten na de rust bracht Chris Boer AMVJ met een afstandsschot weer aan de leiding. Het leek de wedstrijd te neutraliseren, totdat EVC in het laatste kwartier besloot alles op de aanval te gooien. Verder dan een scrimmage op de paal kwam de ploeg uit Edam echter niet.

Schakel: “Wij konden ons nog redelijk eenvoudig handhaven, aangezien we zelf ook nog een paar kleine mogelijkheden hadden in de tegenaanval. Het moet nog wat beter bij ons. Er komt nu een hele belangrijke periode voor ons aan”, doelt hij op de komende weken met wedstrijden tegen DVVA (nummer drie) en de beker tegen Roda ’23. “In de competitie zie ik AFC niet zo snel punten morsen, dus is het aan ons de taak om ervoor te zorgen dat we erbij blijven.”

Over zijn toekomst is nog niet gesproken door het bestuur en Schakel, maar de oefenmeester geeft wel aan de intentie te hebben om bij te tekenen in Amstelveen. “Ik heb het erg naar mijn zin en werk met een leuke spelersgroep. Dus ja, het is mijn intentie om te blijven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto boven: Ricky Sportphotography