AMVJ blijft na zevenklapper tegen EDO medekoploper

AMVJ heeft in de zaterdag tweede klasse A haar gedeelde koppositie behouden. De ploeg van Maurice Kuijper werkte ook nog eens flink aan het doelsaldo door EDO met maar liefst 7-0 te verslaan.

Het contrast is groot met het begin van het seizoen. Na drie wedstrijden stond AMVJ onderaan de ranglijst. Net als AFC trouwens. Beide clubs wonnen hun zes volgende wedstrijden en delen nu de koppositie.

Kuijper: “ Ik heb al eerder gezegd dat onze voorbereiding niet ideaal was. Daarnaast raakten we ook nog Mark Schol kwijt vanwege ene blessure waar door we tijd nodig hadden om alles weer op orde te krijgen.  Door hard werken zijn we daar met zijn allen in gelaagd en delen we nu de koppositie. Het is leuk dat we daar staan maar ik zie in AFC toch nog steeds de grootste kandidaat voor de titel en ik vlak HBOK en Beursbengels ook zeker niet uit.”

En AMVJ dan? Kuijper: “ Ik hoop dat wij dit vol kunnen houden en da eindigen we hoop ik bij de eerste vier in deze afdelingen. Ik denk dat de ploeg die het meest constant presteert straks kampioen zal zijn. Maar zoals je ziet kan bijna iedereen van iedereen winnen.”

Tegen promovendus EDO, een ploeg die laag op de ranglijst staat, had AMVJ  duurde het volgens de coach veel te lang voordat de score geopend werd. Kuijper: “ We waren veel beter en ik zag de bui al hangen. We hebben dit seizoen te veel punten laten liggen door dat we niet tot scoren kwamen. EN juist tegen de laag geklasseerde ploegen hebben we het vaak moeilijk.”

Na achttien minuten was het dan eindelijk raak. Bram van der Driest schoot een vrije trap binnen. Het was de opmaat tot meer al was daar wel een frummel goal van Rene Boer vlak voor rust voor nodig (2-0).

Na de hervatting ging het erg snel voor de ploeg van Kuijper.  Sander van Dam, nog ene keer Boer, Tjerk Veltman en twee keer Wieger Visser zorgden voor de 7-0 eindstand.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Foto Facebook: Rene Boer is trots op AMVJ, zijn twee goals en de 7-0 zege op EDO

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!