AMVJ boekt minieme overwinning op stug EVC en blijft koploper

AMVJ heeft in de vroege strijd om het kampioenschap in de tweede klasse A goede zaken gedaan. Op eigen veld hadden de Amsterdammers moeite met de wind en tegenstander EVC, maar wist de ploeg van Maurice Kuyper alsnog met een krappe 1-0 te winnen.

De thuisploeg opende de wedstrijd goed, maar verzuimde na twee grote kansen de score te openen. Al in de derde minuut zag Chris Boer zijn schot na een goede combinatie gekeerd worden door EVC-doelman Daan Keijzer. Nog geen minuut later kreeg Wieger Visser een enorme kans om wel tot scoren te komen, maar vlak voor het doel schoot hij naast.

Foto John Beckman: Imke van Moorselaar worstelt zich langs diverse spelers van EVC

AMVJ kon geen gebruik maken van het overwicht en had moeite zich aan te passen aan de wind. De koploper was niet meer gevaarlijk voor het doel van EVC, terwijl AMVJ zelf ook bijna geen kansen weg gaf. Alleen aan het eind van de eerste helft kregen de gasten uit Edam een mogelijkheid te verrassen, maar stond doelman Levien Rocha goed op te letten en hield zijn doel schoon.

Na de rust was opnieuw de thuisploeg de bovenliggende partij. Hoewel de geringe kansen op en neer gingen, wist AMVJ na een klein uur spelen eindelijk de score verdiend te openen. Na een ongelukkige actie, waarbij EVC appelleerde voor een handsbal, kon aanvaller Tjerk Veltman uitstekend gebruik maken van de onoplettendheid in de Edamse verdediging. Hij omspeelde de verdedigers en tikte de bal langs EVC-doelman Keijzer (1-0).

Foto John Beckman: Tjerk Veltman op weg naar de enige treffer van de wedstrijd
Foto John Beckman: Tjerk Veltman wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt

‘De scheidsrechter had kunnen fluiten voor een handsbal, maar hij liet doorspelen’, zei trainer Maurice Kuyper na afloop. ‘Daar maakten wij optimaal gebruik van met een uitstekende actie van Tjerk (Veltman, red.). Hiermee kwamen we verdiend op voorsprong, al hadden we het eerder moeten beslissen.’

Ondanks de achterstand gaf EVC zich nog niet gewonnen. De ploeg probeerde zelf ook nog iets te bewerkstelligen en hield AMVJ op een minieme voorsprong. Zelf kregen de Edammers nog een aardige mogelijkheid, maar het schot van verdediger Thom Fanger van 25 meter afstand werd uitstekend naast getikt door AMVJ-doelman Rocha.

2

AMVJ bleef beheerst voetballen en had zelf geen haast om de score uit te breiden. Via Tjerk Veltman kregen de Amsterdammers nog een kans, maar de aanvaller wist zijn schot door de wind niet tussen de palen te krijgen. Ondanks dat EVC licht gefrustreerd werd door arbitrale beslissingen, bloedde de wedstrijd langzaam dood met een 1-0 stand op het scorebord.

Door de overwinning van AMVJ loopt de ploeg van Maurice Kuyper uit tot vier punten voorsprong op HBOK, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. ‘Natuurlijk gaan we voor het kampioenschap. Deze ploeg kan daar zeker aan meedoen. En het zou voor mij een mooi einde zijn van mijn periode van drie jaar bij AMVJ, afsluiten met een kampioenschap’, aldus de vertrekkende trainer.