AMVJ boekt verdiende overwinning op hekkensluiter Reiger Boys

AMVJ heeft in de zaterdag tweede klasse A een terechte zege geboekt op Reiger Boys. De ploeg van Hans Schakel versloeg de hekkensluiter op eigen veld met 3-1. Doordat AFC in de slotfase DVVA versloeg liep AMVJ de tweede periode mis.

AMVJ had het in de beginfase lastig met Reiger Boys. De ploeg was slordig en had moeite om het spel in handen te nemen. Toch trok AMVJ de wedstrijd binnen een kwartier naar zich toe. Nadat Jonne Seriese na acht minuten de eerste kans had gemist zorgde Imke van Moorselaar na een kwartier spelen voor de voorsprong. Hij schoof de bal na een goede steekpass van Devery Boldewijn simpel langs Reiger Boys-doelman Paul Roos. Vijf minuten later had diezelfde Van Moorselaar de voorsprong kunnen verdubbelen maar na een lange pass van Bart Zoet schoot hij naast. De bezoekers waren twee minuten later voor het eerst gevaarlijk. Thijs Draper bediende Daan de Vries maar verdediger Mark Schol was op tijd om in te grijpen en het gevaar onschadelijk te maken.

AMVJ - Reiger Boys1

Reiger Boys, wat bij vlagen goed voetbalde en eigenlijk te laag op de ranglijst staat, kwam na bijna een half uur spelen op gelijke hoogte door aanvaller De Vries. Hij liep in buitenspelpositie goed door op een lange bal en verschalkte met een schitterende lob AMVJ-keeper Levien Rocha. AMVJ had het in deze fase van de wedstrijd lastig en mocht van geluk spreken dat Reiger Boys vijf minuten voor rust niet op voorsprong kwam. Draper lobte de bal over Rocha heen maar zag zijn inzet op wonderbaarlijke wijze voor het doel stuiteren en over gaan. AMVJ schrok hierdoor wakker en sloeg één minuut later zelf toe. Uit een ingooi belandde de bal plotseling voor de voeten voor Van Moorselaar die tekende voor zijn tweede van de middag. Boldewijn kreeg vervolgens nog een goede kans op de 3-1 maar raakte de bal verkeerd waardoor zijn inzet naast ging en AMVJ met een minimale voorsprong ging rusten.

Na de thee nam de formatie van Hans Schakel het initiatief en ging het op zoek naar de derde treffer. Spits Bram Kwaku Owusu was hier dichtbij na een goede één-twee met Boldewijn. Owusu schoot echter voorlangs. Tien minuten na rust was Reiger Boys dichtbij de gelijkmaker. Verdediger Sam Beunder nam de bal uit een corner goed op de slof maar zijn inzet ging net naast. Tien minuten later besliste AMVJ de wedstrijd. Roos liet een voorzet van Boldewijn los, Owusu reageerde attent op het foutje en kon simpel binnen tikken.

AMVJ - Reiger Boys7

AMVJ controleerde de wedstrijd na de 3-1 en de bezoekers konden geen vuist meer maken om terug te komen in de wedstrijd. Invallers Joran Melis en Rene Boer hadden een kwartier voor tijd de score verder kunnen uitbreiden. Melis haalde hard uit maar zag zijn inzet in de korte hoek gestuit worden door Roos en Boer kon met links geen hoek vinden. Een minuut later was Melis opnieuw dichtbij. Hij kon de bal echter niet langs Roos in de korte hoek schuiven waardoor de kans verloren ging. Vijf minuten voor tijd kopte Rene boer keihard de 4-1 tegen de touwen. Zijn treffer werd echter om onduidelijke redenen afgekeurd. Ook Christiaan Jansen had geen geluk in de afronding. Hij zag zijn droge knal via de paal terug het veld in stuiteren.

Ondanks dat AMVJ de score niet meer verder wist uit te breiden kwam de ploeg niet meer in de problemen. Het kon echter alleen een feestje vieren voor de behaalde drie punten want de spelers en begeleiding hoorden vlak na de wedstrijd dat AFC met 1-0 voorkwam tegen DVVA. Hierdoor ging de periode naar AFC maar beide ploegen blijven wel met evenveel punten gedeeld koploper in de zaterdag tweede klasse A. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag: Joey Schoo