Foto Hans van Beek

AMVJ coach Kuijper overvallen

Maurice Kuijper, trainer van zaterdag tweedeklasser AMVJ snapt er niets van. Via Het Amsterdamsche Voetbal moest hij donderdagavond laat vernemen dat vier ervaren krachten, waaronder aanvoerder Bram van der Driest, hebben besloten te stoppen met voetballen. De trainer werd echt overvallen met dit bericht. Ook sommige medespelers waren niet op de hoogte.

Het gaat om centrale verdediger Bram van der Driest, zijn broer Daan van der Driest, Dirk van Moorselaar en voormalig eerste elftal keeper Nick de Groote. Het Amsterdamsche Voetbal ontving een mail waarin als reden werd opgegeven dat de vier zich gaan richten op crossfit.

Trainer Maurice Kuijper was echter niet op de hoogte van deze wisseling. Kuijper: “Heel raar”, laat Kuijper in een eerste reactie weten. “ Ik weet nergens van” . Op Facebook reageerde reserve-aanvoerder Mark Schol als volgt: “Lekker dan om via Facebook/Het Amsterdamsche Voetbal te horen dat je halve team stopt. Zet mij ook maar bij dat lijstje. Zonder gekkigheid. Die vier stoppen niet.”

hjhjhj
Bram van der Driest (geheel rechts) stopt met voetballen. Aanvoerder Mark Schol (m) wist van niets

Een dag later is de reactie van trainer Kuijper duidelijk genoeg om te bevestigen dat de vier inderdaad stoppen. Geen gekkigheid. Kuijper: “Via media en Facebook kom je er achter dat je selectie leegloopt en je aanvoerder ook weg gaat. Zonder ingelicht te zijn…. Had ik echt niet verwacht van de boys.”

Kuijper heeft tot op heden nog geen contact gehad met zijn spelers. Ook Het Amsterdamsche Voetbal krijgt geen contact met de betrokkenen. Kuijper: ” Ze hadden toegezegd te blijven. Ik weet niet wat ik er mee aan moet. Zolang ik niets van ze hoor ga ik er van uit dat ze blijven.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)