AMVJ en Aalsmeer scoren niet

In de inhaalwedstrijd in de tweede klasse A tussen de subtoppers AMVJ en Aalsmeer heeft geen winnaar opgeleverd. In een wedstrijd waar twintig minuten na rust vanwege de duisternis eigenlijk al niet meer gevoetbald kon worden werd het 0-0. AMVJ mag zich daardoor de morele winnaar noemen.

Het rekenen kan beginnen. Beide ploegen strijden om een plekje in de nacompetitie. Nadat WV-HEDW al de eerste periode heeft gewonnen en HBOK vanavond (door een 2-3 zege bij Opperdoes) de tweede periode veroverde en AFC hard op weg is om de laatste periode te winnen rest er niets anders dan een hoge klassering op de ranglijst. Na de 0-0 van vanavond heeft AMVJ voorlopig de beste papieren. Aalsmeer volgt op twee punten. Aalsmeer trainer Anthony Servinus: “ Wij moeten vijf keer winnen en dus ook twee keer van koploper WV-HEDW anders hebben we heel snel vakantie.” AMVJ-trainer Maurice Kuijper: “ Ik denk dat wij aan tien punten genoeg hebben om de nacompetitie te halen. We hebben het in ieder geval allemaal in eigen hand.”

Sjaak Tersteeg (l) en Martin Steenvoorden waren aandachtig toeschouwer
Sjaak Tersteeg (l) en Martin Steenvoorden waren aandachtig toeschouwer

Onder toeziend oog van zo’n 100 toeschouwers, waaronder DVVA en WV-HEDW trainers Sjaak Tersteeg en Martin Steenvoorden, was AMVJ de betere ploeg. Het kreeg in de eerste helft met namen via Leon Gotz de beste kansen om de score te openen. Ook Wieger Visser had een open kans voor het doel van Ray Smidt. Aalsmeer, dat met name in het eerste bedrijf erg teleurstelde, kwam niet verder dan twee afstandsschoten van Noud Bruchner. Servinus: “ We hebben nu 180 minuten niet gescoord. Het is gewoon te slap wat we laten zien. In de tweede helft proberen we het nog wel maar in mijn ogen is er een groot verschil tussen ‘willen’ en ‘echt willen’. Aanvallend zijn we gewoon niet goed genoeg.”

Aalsmeer verdediger Burak Sutil ontsnapte nog aan zijn tweede gele kaart nadat hij Mark Schol, die vier man uitspeelde, op de rand van de zestien neerlegde. De vrijetrap werd door Van Moorselaar hoog over geschoten.

Na twintig minuten in de tweede helft was het eigenlijk te donker om verder te spelen
Na twintig minuten in de tweede helft was het eigenlijk te donker om verder te spelen

In de tweede helft voorkomt Steven van der Dussen met een sliding dat Wieger Visser namens AMVJ kan scoren. Halverwege het tweede bedrijf moet doelman Smidt redding brengen. Leon Gotz krijgt de bal er vanaf vijf meter niet in. Het is inmiddels behoorlijk donker geworden. Van goed voetbal is steeds minder sprake en AMVJ mag het zich zelf kwalijk nemen dat het geen afstand heeft genomen van haar angstgegner.  Als na 29 minuten scheidsrechter Guus Smith, die zeven gele kaarten uitdeelde, fluit en richting kleedkamer wijst denkt iedereen dat het is omdat het te donker is geworden om verder te spelen. Zijn beslissing is echter genomen omdat er vanaf de zijkant (door supporters) diverse dingen werden geroepen. Hij besluit echter toch verder te spelen. In de resterende minuten, waarin de bal nauwelijks meer te volgen is, zet Aalsmeer nog aan voor een slotoffensief. Een voorzet van Salih Yildiz wordt door invaller Calvin Koster net naast gekopt. Het was het slotakkoord van een niet al te best duel waarin AMVJ zich zelf uiteindelijk te kort doet.

Maurice Kuijper (AMVJ) denkt dat zijn ploeg nog 10 punten nodig heeft om de nacompetitie te halen
Maurice Kuijper (AMVJ) denkt dat zijn ploeg nog 10 punten nodig heeft om de nacompetitie te halen

Kuijper: “ Als we een keer de kans hadden om Aalsmeer te verslaan was het vandaag. Het is in ieder geval gelukt om niet te verliezen. We hebben punten verloren maar ik ben zeker niet ontevreden. We houden alles in eigen hand om ons te plaatsten voor de nacompetitie.”  Voor Servinus , die ieder jaar met Aalmseer de nacompetitie haalde, zal dat nog een hele lastige opgave worden: “ We hebben elf keer gewonnen en maar twee keer verloren. Dat betekent dus acht keer gelijk. Dat zijn te veel verliespunten dit seizoen. Ik denk echt dat we vijf keer moeten winnen om de nacompetitie te halen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!