AMVJ en AFC delen de punten bij RAP

In de zaterdag tweede klasse is de derby tussen AMVJ en AFC geëindigd zo als hij begon: 0-0.  AMVJ had iets meer aanspraak op de zege maar met name spits René Boer liet een paar grote mogelijkheden onbenut.

Het duel werd gespeeld op het tweede (kunstgras) veld van RAP omdat de velden van AMVJ pas begin oktober speelklaar zijn. Op het prachtige eerste veld van RAP speelde het eerste team (vierde klasse) van de club tegen KDO (1-3). En zo speelden AMVJ en AFC op een bijveld bij RAP. Een beetje troosteloos voor een op papier aantrekkelijk duel in de tweede klasse.

Foto Tom Poederbach: Wieger Visser (l) wordt al in de eerste minuut gehaakt door doelman Berghuis
Foto Tom Poederbach: Wieger Visser (l) wordt al in de eerste minuut gehaakt door doelman Berghuis

Beiden teams hadden hun openingsduel verloren en waren uit op revanche. De trainers Kuijper en Colijn bestempelden nog maar eens dat de burentwist altijd iets extra’s met zich meebrengt. AMVJ had dat het beste beseft. De eerste tien minuten waren volledig voor de thuisploeg. Het si dat scheidsrechter Van Rijn verzuimde om in de openingsminuut een strafschop te geven aan Wieger Visser. Doelman Berghuis van AFC haalde de spits onderuit en een penalty was op zijn plaatst geweest. Trainer Maurice Kuijper: “ Ja dat was zeker een penalty.” Zijn collega Colijn: “ Ja die kan ie geven.”

Pas na de openingsfase kwam AFC iets meer aan voetballen toe. De van de A1 overgekomen spits Emmanuel Emma’s was op aangeven van Roodbeen dichtbij het vijandelijke doel en ook Ben van Kessel schoot voorlangs.  Toch was het AMVJ dat dicteerde. Het combineerde beter en oogde meer als een team.  Dennis Frijn, overgekomen van RODA’23, was het dichts bij een treffer in de eerste helft. Op aangeven van Boer handelde hij vele te gehaast. In plaats van aannemen en nog een paar meter doorlopen schoot hij direct en onzuiver op goal. Weg kans.

Foto Tom Poederbach: Rene Boer (l) in duel met Milan de Wijs
Foto Tom Poederbach: Rene Boer (l) in duel met Milan de Wijs

AMVJ mocht keeper Nick de Groote dankbaar zijn dat het 0-0 was bij rust. De doelman die speelde omdat Rocha op de training last van rib had gekregen en vlak voor de aftrap besloot niet te kunnen spelen, keerde een inzet van Van Kessel met de voeten.

In het tweede bedrijf waren er kansen voor beiden teams maar het was AMVJ dat de grootste mogelijkheden om zeep hielp. Wieger Visser en met name René Boer kregen de bal eer niet in.  Op een meter van het doel wist Boer de bal zelfs net achter Berghuis te krijgen. En ook vijf minuten voor tijd wist de spits het duel niet te beslissen.

Foto Tom Poederbach: Emanuel Emma's maakte afgelopen week de overstap vanuit de A1 naar AFC zaterdag 1
Foto Tom Poederbach: Emanuel Emma’s maakte afgelopen week de overstap vanuit de A1 naar AFC zaterdag 1

AMVJ, dat het meeste aanspraak op de zege maakte, ontsnapte wel toen scheidsrechter Van Rijn wederom geen strafschop was. Het duwtje in de rug van AFC-er Gijs Roodbeen was wel degelijk een strafschop. Kuijper: “Ook dat was ene penalty.” Colijn: “ Ook die had ie kunnen geven.” Justin Swart (AFC) mocht vlak voor tij na zijn tweede gele kaart nog naar de kant. Invloed op het resultaat had het niet meer.

De conclusie na ruim negentig minuten voetbal: AMVJ is op de goede weg en heeft de potentie om weer bij de bovenste vijf te eindigen. Voor AFC, dat maar liefst elf spelers misten vanwege blessures, is nog lang niet zo ver. Colijn: “ Laat ons maar even lekker in de luwte. Wij hebben nog wat tijd nodig om er een hecht team van te maken. Dat was vorig jaar ook zo dus ik raak niet in paniek.”

Kijk voor alle uitslagen op de klassenpagina van zaterdag 2A

 Foto’s Tom Poederbach

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)