AMVJ en Buitenveldert schieten weinig op met puntendeling

Onderin de zaterdag tweede klasse A heeft de derby tussen AMVJ en Buitenveldert opnieuw geen winnaar opgeleverd. In september werd het nog 3-3, nu werden met een 1-1 eindstand de punten verdeeld.

“In onze situatie moeten wij blij zijn met elk punt”, klonk het duidelijk uit de mond van Buitenveldert-trainer Wilfred den Breejen. Na zeven nederlagen op rij bevinden de Amsterdammers zich nu in de gevarenzone. Vorige week werd deze slechte reeks beëindigd met een 2-2 gelijkspel tegen ZOB en ook nu pakte de nummer voorlaatst een punt. Overigens werd, net als in de heenwedstrijd, een voorsprong uit handen gegeven.

Dat had volgens de oefenmeester ook met de omstandigheden te maken. Door de wind was de eerste helft voor Buitenveldert en het tweede bedrijf voor AMVJ. Na ruim een kwartier kwamen de bezoekers aan de leiding. Een goede aanval over meerdere schijven mondde, na een voorzet vanaf de linkerkant, uit bij Maxim de Swaan. De jonge aanvallende middenvelder opende de score: 0-2. “Dat had ik met dit veld niet verwacht, dat wij zo’n aanval zouden kunnen opzetten.”

In de tweede helft stond Buitenveldert onder druk van AMVJ, dat door een treffer van Seranio Austin op gelijke hoogte kwam. In de fase daarna ontsnapten de gasten aan een achterstand. “We zijn niet onder de druk uitgekomen”, blikte Den Breejen terug. “Gezien de omstandigheden hebben we het goed gedaan. We hebben bewezen dat we meer kunnen dan alleen met mooi weer voetballen. Vandaag moesten we de mouwen opstropen en dat is ons ook gelukt.”

Ondanks de puntendeling blijven de Amsterdammers voorlaatste staan, omdat concurrent EDO van ZOB won. De achterstand op de veilige elfde plek (AMVJ) is net zo groot als de voorsprong op hekkensluiter OFC: vijf punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.