Foto Hans van Beek

AMVJ en DVVA winnen eenvoudig

In de zaterdag tweede klasse A hebben de topploegen AMVJ (4-0 tegen  Overbos),) en DVVA (2-0 tegen Opperdoes) geen fouten gemaakt. Zonder al te veel problemen wisten de Amsterdamse clubs hun goede positie vast te houden en in het spoor te blijven van koploper WV-HEDW dat Haarlem Kennemerland met 0-2 versloeg. Daarnaast zag het Aalmeer punten verspelen tegen NFC (3-3).

AMVJ – Overbos 4-0 (2-0)

AMVJ heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige weke tegen koploper WV-HEDW. OP Sportpark ’t Loopveld werd Overbos met 4-0 verslagen. De treffers werden keurig verdeeld over de wedstrijd. Het was aan Overbos doelman Dennis van de Kraan te danken dat het slechts bij 4-0 bleef. De Hoofddorpers probeerden vanuit een gesloten defensie de aanval te zoeken maar hanteerde voornamelijk de lange bal. AMVJ, zonder de geblesseerde Chris Boer en Bram van der Driest, zag voor rust  Wieger Visser al na zeven minuten de score openen. Tjerk Veltman maakte er na 25 minuten 2-0 van. De ploeg van Maurice Kuijper scoorde na rust nog twee keer. Een penalty van Mark Schol betekende de 3-0 en tien minuten voor tijd zorgde Leon Götz voor de 4-0 eindstand.
Volgende week speelt AMVJ de inhaalwedstrijd uit tegen HBOK.

DVVA – Opperdoes 2-0 (0-0)

Het duurde lang voordat DVVA eindelijk de score kon openen tegen Opperdoes. Al na vijf minuten had de ploeg van Sjaak Tersteeg al op een comfortabele voorsprong kunnen staan. Stefan Baars kopte op de lat en Marcel Verboom zag zijn schot op delat belanden.  Daarna was het aan doelman Daan Waleson te dank dat de gasten niet tot scoren kwamen maar tot twee keer toe stond Waleson een treffer in de weg.
Pas na rust, in de 60ste minuut, kwam DVVA verdien dop voorsprong. Johan Annema bleef koel in een 1 tegen 1 sitiatie en zorgde voor de bevrijdende 1-0. Verboom kon er later 2-0 van maken van de strafschopstip nadat er hand werd gemaakt op een inzet van Teun Meurs.  Al met al een verdiende overwinning voor DVVA dat een stuk sterker was dan Opperdoes.

Archief foto Hans van Beek: AMVJ-trainer Maurice Kuijper

Later een uitgebreid verslag van HBOK-OSV (2-1) en de andere clubs uit onze regio in 2A. Kijk voor de uitslagen, standen en programma op de klassen pagina van zaterdag 2A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!