Home / Algemeen / AMVJ geeft FC Amsterdam pak slaag en bekert ronde verder

AMVJ geeft FC Amsterdam pak slaag en bekert ronde verder

AMVJ heeft in de eerste ronde van de districtsbeker flink uitgehaald tegen FC Amsterdam. Op sportpark ‘t Loopveld won de ploeg van trainer Hans Schakel, die overigens zelf afwezig was, met grote cijfers van de vijfdeklasser (9-2). De tweedeklasser drong zo eenvoudig door naar de tweede ronde.

In het begin van de wedstrijd ging AMVJ zoals verwacht op zoek naar een snelle goal en die kwam er al bijna na twee minuten. Amsterdam-keeper Sean Afre Ntim tikte een inzet van AMVJ-aanvoerder Bram van der Driest echter knap over. Diezelfde Ntim ging tien minuten later de fout in. Hij schatte een lange bal van AMVJ volledig verkeerd in, Myrisk Asiamah was er als de kippen bij en bracht zijn ploeg verdiend op voorsprong. Na deze goal ging FC Amsterdam beter voetballen en kreeg het via Rayen Paragh de kans om op gelijke hoogte te komen. Hij mikte na een vrije trap van achteruit echter over het doel van Nick de Groote.

AMVJ - FC Amsterdam

Na een half uur kwam de ploeg van Charles Roumimper alsnog langszij. Ronny Adjiembaks onderschepte een verkeerde inspeelbal van de Groote en stelde Paragh in staat om te scoren. Paragh omspeelde de Groote en kon simpel binnen tikken. AMVJ werd hierdoor wakker geschut en stelde nog voor rust orde op zaken en liep binnen een kwartier uit naar een 4-1 ruststand. Eerst was het Asiamah die voor zijn tweede van de middag tekende door een uitstekende pass van Jonne Seriese af te ronden. Vervolgens tikte Van der Driest een corner bij de eerste paal binnen en in de blessuretijd was het opnieuw Asiamah die voor de ruststand zorgde, nadat Imke van Moorselaar uitstekend het overzicht behield en de bal goed breed legde.

AMVJ - FC Amsterdam

Na de rust was het AMVJ dat de score nog verder wilde uitbreiden en FC Amsterdam dat probeerde de schade te beperken. AMVJ kwam tien minuten na rust op 5-1 door invaller Robin Meerhoff die een voorzet van Jonne Seriese fraai binnen kopte. Vijf minuten later was opnieuw Meerhoff het eindstation van een prachtige aanval via onder andere Seriese en Van Moorselaar. AMVJ speelde in deze fase van de wedstrijd uitstekend en nog geen drie minuten na de goal van Meerhoff kopte een andere invaller, Bram Owusu, de 7-1 binnen.

Na deze treffer werd AMVJ wat slordiger en bleef de schade voor FC Amsterdam nog enigszins beperkt. Tien minuten voor tijd benutte Seriese nog een makkelijk gegeven strafschop en zorgde Owusu op aangeven van Meerhoff voor 9-1. FC Amsterdam deed in de laatste minuut nog iets terug via verdediger Sergio Andriesse na slordig uitverdedigen van AMVJ. Ondanks het gemis van een aantal vaste krachten boekte AMVJ een grote overwinning op FC Amsterdam en gaat het dus eenvoudig door in de beker.

Verslag en foto’s Joey Schoo

Send this to a friend