AMVJ haalt ervaren speler binnen en verlengt met hoofdtrainer Kumar

Tweedeklasser AMVJ heeft een defensieve versterking binnengehaald, zo maakt de club bekend. De club heeft Randel Shakison bereid gevonden om zijn carrière volgend seizoen op sportpark ’t Loopveld te vervolgen.

Betaald voetbalervaring

Met Shakison haalt AMVJ een zeer ervaren speler binnen die jaren op een betaald voetbalniveau heeft gespeeld. De centrale verdediger annex linksback voetbalde in de jeugd van Ajax en Volendam. Bij de Amsterdammers schopte hij het tot Jong Ajax, maar het eerste elftal behaalde hij nooit. Van 2010 tot en met 2013 speelde hij vervolgens voor Fortuna Sittard en FC Emmen in de Jupiler League, waarna hij overstapte naar AFC. Na drie jaar in Amsterdam te hebben gespeeld, vertrok hij naar TEC. Shakison speelde ook daar drie jaar, tot hij in 2019 zonder club kwam te zitten.

De 30-jarige verdediger is na de zomer echter weer op het voetbalveld te bewonderen. Daar is de club maar al te blij mee, zo vertelt AMVJ-trainer Ricky Kumar. “Het was voor ons een buitenkans die we snel hebben benut, want Randel heeft in zijn carrière al een hoop ervaring kunnen opdoen. Bovendien heeft hij tientallen wedstrijden in de Jupiler League gespeeld, dus dat is gigantisch prettig om in je elftal te hebben.”

Contractverlenging

De trainer zélf heeft eveneens goed nieuws te melden, want ook volgend seizoen is hij trainer van het eerste elftal. Kumar deed het afgelopen seizoen geweldig met een gedeeld eerste plaats in de tweede klasse. Ondanks interesse van andere clubs besloot hij ook na de zomer te blijven. Het bestuur en de trainer hebben voor de toekomst hoge verwachtingen naar elkaar uitgesproken. “We hebben onderling naar elkaar uitgesproken dat we vol voor het kampioenschap moeten gaan”, vertelt de oefenmeester.

“Volgend seizoen hebben we simpelweg een aantal jongens erbij dat het niveau van ons elftal drastisch gaat verhogen. Zij moeten over een paar maanden gaan strijden voor de eerste elf. Eerlijk gezegd hadden we op papier al een leuk team, dus met de nieuwe spelers moeten we nog meer van onszelf vragen. Als een kampioenschap dus een keer kan gebeuren, dan moet dat volgend jaar zijn”, aldus Kumar.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Keppel (Purmersteijn) en Kumar (AMVJ) reageren: “Gevoel van onmacht”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)