AMVJ houdt JSV Nieuwegein in leven door krappe overwinning

Op weg naar de eerste klasse heeft AMVJ een krappe zege geboekt op JSV Nieuwegein. In Amstelveen won de ploeg van Maurice Kuyper met 1-0, door een prachtige vrije trap van Jonne Seriese. Door de magere overwinning van AMVJ heeft JSV Nieuwegein nog een kans op de volgende ronde van de nacompetitie, met de return volgende week in Nieuwegein op het programma.

Het duel tussen de twee tweedeklassers werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten. Toch was AMVJ als eerste gevaarlijk, al werd JSV-doelman Rogier Mantel door een afstandsschot van Jonne Seriese niet getest. Na ruim een half uur spelen was het echter wel raak voor de Amstelveners. Een makkelijk gegeven vrije trap werd door Seriese op fraaie wijze in de korte hoek gekruld, onbereikbaar voor doelman Mantel (1-0).

AMVJ

Het doelpunt van Jonne Seriese was het enige gevaarlijke moment uit de eerste helft, waar beide ploegen voornamelijk bezig waren met het uitvechten van onderlinge duels. In de tweede helft waren de gasten uit Nieuwegein voor het eerst gevaarlijk. Jasper Heutink kon vrij inkoppen, maar zijn kopbal ging vlak over het doel van AMVJ-keeper Levien Rocha heen.

AMVJ maakte de aanvalspogingen van JSV Nieuwegein telkens onschadelijk, maar liet het zelf na om de score uit te breiden. Via Imke van Moorselaar en Chris Boer kreeg de thuisploeg twee goede kansen, maar hield Rogier Mantel zijn ploeg in de wedstrijd. Terwijl JSV niet bij machte was om gevaarlijk te zijn, had AMVJ in de blessuretijd zelfs nog twee enorme kansen op een tweede treffer, maar die bleef uit. Van Moorselaar stuitte echter op de doelman, terwijl de ingevallen Wieger Visser de bal van dichtbij voor de voeten kreeg en onverwachts de bal over de achterlijn liep.

Bram van der Driest (AMVJ)

Ondanks de overwinning is het volgens trainer Maurice Kuyper nog niet gespeeld. “Het is jammer dat we geen 2-0 maakte, dan hadden we het al kunnen beslissen. Nu hebben we nog niets en zullen we ook volgende week aan de bak moeten. We gaan met dezelfde instelling naar Nieuwegein en willen ook daar winnen”, vertelt de vertrekkende trainer. “Dit was niet mijn laatste thuiswedstrijd, dat hoop ik. Maar mocht het wel zo zijn, heb ik het op een mooie manier afgesloten.”

Volgende week zal AMVJ het in Nieuwegein zonder de geschorsten Imke van Moorselaar en René Boer moeten doen. Mocht de ploeg van Maurice Kuyper als winnaar over twee wedstrijden uit de bus komen, treffen de Amstelveners in de volgende ronde CSW of Woudenberg. In die finale over twee wedstrijden wordt dan uitgemaakt wie een plek in de eerste klasse bemachtigt.

Verslag Joachim van der Marck
Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)