AMVJ kan neerwaartse spiraal niet keren tegen Monnickendam

AMVJ is inmiddels bijna drie maanden (27 oktober) zonder zege in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Ricky Kumar kon ook tegen koploper Monnickendam niets doen aan de slechte reeks. Door een 0-2 nederlaag gingen de Amstelveners voor de vierde keer op rij onderuit.

Het ontbreekt momenteel aan Het Loopveld aan een stukje geluk en dat is precies hetgeen dat AMVJ in het duel met de lijstaanvoerder nodig had. Vaak genoeg werd het aluminium geraakt, maar een doelpunt zat er niet in. Het begon al in de eerste helft. Tim Reuvenkamp raakte de lat en Robin Meerhoff zag zijn schot van de lijn gehaald worden. “Het was een leuke eerste helft om naar te kijken, het ging heen en weer”, zei Kumar.

De oefenmeester hoopte dat zijn ploeg dit na rust kon doortrekken. Dat gebeurde niet. Binnen twee minuten leidde miscommunicatie tussen Sil Paddenburg en Meerhoff een tegenaanval in, waaruit Tom Pruim de score kon openen. Oog-in-oog met doelman Maksim van Ingen maakte de spits van Monnickendam geen fout. “Dat was tegen de verhouding in.”

Met drie wissels tegelijk probeerde Kumar iets te forceren. Meer lange ballen en erop gokken dat eentje goed valt, was het devies. Eén zo’n lange peer naar voren bracht invaller Seranio Austin vrij voor het doel. Hij schoot recht op de doelman en in de rebound trof Kemal Gezer onfortuinlijk de lat. Een gelijkmaker zat er simpelweg niet meer in. Dat Pruim in de slotfase uit een hoekschop de eindstand op 0-2 bepaalde, was extra zuur voor de Amsterdammers.

“Achteraf is dit doodzonde”, vervolgde Kumar. “We zitten nou eenmaal in een fase waarin we niet gelukkig zijn.” Vooralsnog lukt het de Amstelveners niet om daaruit te komen. Door de vierde nederlaag op rij blijft AMVJ elfde staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.