In de eerste ronde rekende AMVJ af met FC De Bilt. Foto: RickySportphotography

AMVJ kijkt ondanks afstanden toch uit naar “nieuwe uitdaging” in 2B

Komend seizoen geen derby tegen WV-HEDW of DVVA, maar uitwedstrijden in Waddinxveen of Nijkerkerveen voor AMVJ. De Amstelveners zijn na jaren in de tweede klasse A nu door de KNVB ingedeeld in de Utrechts getinte 2B. Dat betekent veel nieuwe tegenstanders, maar daarbij ook zo’n tweehonderd extra kilometers.

“Ik moest wel even slikken toen ik de indeling zag”, laat trainer Hans Schakel weten. “Ook de spelers balen dat de afstand voor uitwedstrijden nu groter is geworden. Maar aan de andere kant zijn wij wel toe aan een nieuwe uitdaging. Elke keer dezelfde lange weg naar BOL of Marken, elke keer tegen dezelfde ploeg met dezelfde speelstijl. Het is leuk dat we nu eens bij andere clubs komen, met nieuwe accommodaties.”

Schakel deelt die mening van zijn spelersgroep. “Ik vind het altijd heerlijk om op de fiets naar WV-HEDW, DVVA of AFC te gaan voor een derby. Het is jammer dat we die wedstrijden niet meer krijgen. Al is het wel leuk om een club als Veensche Boys tegen te komen, daar heb ik in mijn tijd bij DOVO ooit nog tegen gespeeld. Gelukkig zit er nog één echte derby bij, tegen Amstelveen. Dat is wel leuk.”

Het zal een heel ander seizoen worden voor de Amstelveners dan ze gewend zijn. “Wat ik van collega-trainers heb gehoord, is dat de afgelopen jaren 2B over het algemeen iets sterker is gebleken dan 2A en meer strijdvoetbal. De meeste clubs uit de afdeling ken ik niet, er zitten vier gepromoveerde clubs bij. Ik ken alleen Amstelveen (tegenstander twee jaar geleden) en De Bilt (tegenstander in afgelopen nacompetitie). Maar ik verheug me er wel op, het zijn niet clubs waar je elke keer komt. Nieuwe clubs, nieuwe accommodaties, nieuwe speelstijlen, nieuwe ervaringen.”

AMVJ speelde de afgelopen seizoenen telkens in de top van de tweede klasse A mee en dat is ook in 2B volgend seizoen de bedoeling. “In welke tweede klasse we ook terecht zouden komen, de doelstelling is gewoon meedoen voor promotie”, is Schakel resoluut. “Maar het is bij ons geen blinde doelstelling, het spelplezier blijft voorop staan. Ik las al dat DHSC kampioenskandidaat nummer één is met Wesley Sneijder als sponsor, maar voor mij zijn ook CSW (gedegradeerd uit eerste klasse) en FC Almere (liep kampioenschap in beslissingwedstrijd) grote kanshebbers. Wij kunnen natuurlijk ook bovenin meedraaien, alleen ga ik daar nog niet te ver op vooruit lopen.”

Foto boven: RickySportphotography (De Bilt-AMVJ afgelopen maand)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!