AMVJ komt bij Monnickendam niet onder de streep vandaan

Zaterdag tweedeklasser AMVJ heeft op bezoek bij koploper Monnickendam niet voor een stunt kunnen zorgen. De ploeg van Ricky Kumar gaf in de tweede helft een 1-2 voorsprong uit handen: 3-2. De Amstelveners blijven zo onder de nacompetitiestreep staan.

Na de 0-2 nederlaag eerder dit jaar had AMVJ iets goed te maken tegen de lijstaanvoerder. De bezoekers zaten er ook kort en fel op, waardoor Monnickendam nauwelijks aan opbouwen toekwam. Het resulteerde in de tiende minuut zelfs in een voorsprong. Uit een hoekschop kon Gijs Bedet ongehinderd de 0-1 inkoppen. Lang kon AMVJ niet van deze voorsprong genieten, want twee minuten later had Robin Schaaf de stand gelijk getrokken. Oog-in-oog met doelman Maksim van Ingen maakte de aanvaller geen fout.

Toch lieten de Amstelveners zich niet van de wijs brengen door deze gelijkmaker. Sterker nog, omdat Monnickendam de geheel vrijstaande Seranio Austin over het hoofd zag, had AMVJ de leiding weer terug in handen: 1-2. Waar de gasten in de eerste helft het juiste recept hadden gevonden om de koploper aan te pakken, probeerde Monnickendam na de rust juist AMVJ te bestrijden met hun eigen wapen: felheid.

De bezoekers slaagden er niet in om de voorsprong lang vast te houden. Amper vijf minuten na de rust bracht Schaaf de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte. Van Ingen kon vervolgens lange tijd een achterstand voorkomen, totdat hij een kwartier voor tijd alsnog geklopt werd toen Tom Pruim uit een rebound de 3-2 op het scorebord bracht. AMVJ moest alles-of-niets gaan spelen en gaf achterin ruimte weg. Monnickendam kreeg alle vrijheid, maar de thuisploeg kende enige genade met de Amstelveners.

Wel eindigde AMVJ het duel met tien man omdat Jeroen Halsema aan de noodrem moest trekken nadat Ronday een vrije doortocht had. Veel invloed op de eindstand had die rode kaart niet meer. AMVJ keerde met lege handen terug en leed de derde nederlaag op rij. Dat terwijl Kumar juist aankondigde een rol van betekenis te willen spelen in de derde periode.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag en foto: Jan Slaats