AMVJ komt in tweede helft pas op stoom

AMVJ blijft koploper WV-HEDW in de zaterdag tweede klasse A op de voet volgen. De ploeg van Hans Schakel kwam op eigen veld tegen degradatiekandidaat Jong Holland pas in de tweede helft los en wist met 3-0 te winnen. Zo blijft het gat slechts vier punten achter WV-HEDW.

Vanaf het begin speelde de harde wind een belangrijke rol voor beide ploegen. Veel ballen kwamen niet aan, wat het kijkspel niet ten goede kwam. AMVJ had wel wat meer balbezit in het eerste kwartier maar dat veranderde al snel. Jong Holland was uit een vrije schop dicht bij de openingstreffer, maar de spits stond niet op scherp. Ook uit een hoekschop van de gasten uit Alkmaar ging een inzet net naast.

Hierna kreeg de thuisclub meer overwicht en waren de rollen omgedraaid. Een inzet van Imke van Moorselaar ging net langs de verkeerde kant van de paal. Jong Holland kwam hierna terug in de wedstrijd, maar veel passes kwamen niet aan en de lange bal werd herhaaldelijk gehanteerd. AMVJ moest in deze fase tweemaal op de doellijn redding brengen en had zomaar op achterstand kunnen staan. De thuisploeg was de betere technische ploeg en kwamen er later ook kansen, uit een hoekschop kon men echter net niet scoren en ook een dieptepas op Jonne Seriese leverde geen goal op. De ruststand was dan ook dubbel blank en dit was ook wel terecht.

AMVJ - Jong Holland

In het tweede bedrijf kwam AMVJ het beste uit de kleedkamer. Het tempo was nu vele malen hoger en Jong Holland liep steeds achter de feiten aan. In de 55ste minuut verdween een vrije trap van AMVJ gelukkig voor de gasten net langs buitenkant paal. Drie minuten later kwam dan toch de bevrijdende treffer voor AMVJ via Van Moorselaar. De thuisploeg bleef na deze goal de betere ploeg, maar de tegenstoten van Jong Holland waren zeker niet van gevaar ontbloot. Ook een afstandsschot uit een vrije trap van de gasten kon maar net worden gestopt door de AMVJ-doelman, die al eerder handelend op moest treden en dat uitstekend deed.

De gasten bleven echter strijden voor elke meter maar waren uiteindelijk niet bij machte om het de thuisclub lastig te maken. AMVJ kon dat wel en zette de gasten steeds meer onder druk. In de 72ste minuut was het dan ook raak en scoorde AMVJ de 2-0 door Seriese uit een vrije trap. Later in de wedstrijd leek de thuisploeg nog een goal te scoren, maar een toegekende strafschop werd jammerlijk gemist. Dat deed invaller Myrisk Azamiah vlak voor tijd niet en maakte alsnog de derde treffer voor AMVJ. Uiteindelijk werd het een verdiende 3-0 winst, zeker gezien de tweede helft waarin de thuisclub zeker domineerde.

“We zijn de eerste helft veel te slap begonnen”, zei AMVJ-trainer Hans Schakel. “Gelukkig kon ik dat in de rust nog rechtzetten en dat pakte mijn ploeg uitstekend op.” De Amstelveners blijven na de winst concurrent WVHEDW op de voet volgen en hopen op een misstap van de koploper.

Verslag & foto’s: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)