Home / Algemeen / AMVJ loopt in slotfase uit tegen Overbos

AMVJ loopt in slotfase uit tegen Overbos

In de zaterdag tweede klasse A is AMVJ op gelijke hoogte gekomen met koploper AFC. De ploeg van Hans Schakel was met 0-5 veel te sterk voor Overbos, een zege die in het laatste half uur tot stand kwam. Daardoor is AMVJ nu gedeeld koploper.

Het was de bedoeling van de thuisploeg om AMVJ vanaf de eerste minuut onder druk te zetten. Deze speelstijl van Overbos leek in de openingsfase ook te slagen, alleen werd dit niet beloond met een doelpunt. Een inzet van Mickey Wever werd gekraakt, terwijl andere pogingen slechts hoog over en naast het doel belandden. Toen AMVJ zich na zo’n tien minuten onder de Hoofddorpse druk uit wist te voetballen, kwam Overbos er niet meer aan te pas.

Overbos - AMVJ

De Amstelveners hadden echter hetzelfde probleem als Overbos: het vizier stond niet op scherp. Jeroen Halsema vond nog wel de paal uit een vrije trap, maar uit kansrijke positie slaagden Bram Owusu en Imke van Moorselaar er niet in om het doelman Donovan Partosoebroto lastig te maken. De sluitpost had na een half uur echter geen antwoord op de droge knal van Chris Boer, laag in de korte hoek: 0-1.

Dat was ook de ruststand. Na een stroeve start van de tweede helft, van beide kanten, zorgde AMVJ in het laatste half uur voor de beslissing. Devery Boldewijn kon na een lange bal van achteruit op Partosoebroto af, maar gunde de treffer aan Owusu: 0-2. Overbos-trainer Stefan Teeken greep in en gebruikte meteen al zijn drie wissels, in de hoop nog iets terug te doen. Verder dan een schot van Noud Bruchner, dat op de bovenkant van de lat eindigde, kwam de thuisploeg niet.

Overbos - AMVJ

In de laatste tien minuten werd het verschil nog groter. Bij een hoekschop van Joram Melis kwam de ingevallen René Boer goed voor zijn man en kopte bij de eerste paal raak. Door wat geklungel in de verdediging van AMVJ leek Overbos de eretreffer te kunnen maken, maar liggend op de doellijn wist aanvoerder Bram van der Driest pogingen van Jordy Bourgonje en Maarten Wels tegen te houden. In de tegenaanval sloegen de gasten toe, nadat Boer nu de aangever was en Melis voor de 0-4 mocht tekenen.

Het was de genadeklap voor Overbos. In de negentigste minuut werd het zelfs nog 0-5, toen Jonne Seriese na een handsbal van Bruchner aan mocht leggen vanaf elf meter. Hij schoot koelbloedig binnen. “Op een gegeven moment gingen de kopjes naar beneden”, zei Teeken over de nederlaag. “Wij maken de kansen niet af, scoren zo moeilijk. Of het nou 0-3, 0-4 of 0-5 is, het maakt dan niet uit. Het is alleen jammer dat je zelf geen doelpunt hebt gemaakt en weinig positieve punten kan meenemen uit deze wedstrijd.”

Overbos - AMVJ

“Wij hebben echt heel goed gespeeld”, was AMVJ-trainer Hans Schakel lovend over zijn ploeg. “Ik ben heel erg tevreden. Het is natuurlijk een mooi resultaat. Vorig seizoen pakten we maar één punt tegen Overbos, verspeelden we thuis het kampioenschap. Vandaag hebben we het heel goed gedaan. Dat AFC gelijk heeft gespeeld (0-0 bij Castricum) is een mooie bijkomstigheid, het is aan ons de taak om de druk op te voeren.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s Thomas Vegter