AMVJ maakt na rust het verschil met HBOK

Zaterdag tweedeklasser AMVJ heeft zich prima hersteld van de thuisnederlaag tegen AFC van vorige week. Op bezoek bij HBOK ging het vanmiddag niet altijd even makkelijk voor de ploeg van trainer Hans Schakel. Na rust counterden de Amstelveners wel naar een 0-3 zege. Invaller Bram Owusu liet met twee treffers van zich spreken.

Niets is vanzelfsprekend in de zaterdag tweede klasse A. De verschillen in de stand zijn tot nu toe zo klein waardoor winst of verlies een behoorlijke stijging of daling op de ranglijst kan betekenen. AMVJ kon zich bij een zege handhaven in de top en HBOK zou bij winst aansluiting houden met de middenmoot. Beide teams gingen recht op hun missie af en maakten er een zeer vermakelijke  eerste helft van met kansen over en weer. De gasten waren binnen de minuut al gevaarlijk. Mark Schol mocht vanaf achteruit door de defensie lopen en bereikte Imke van Moorselaar, die op zijn weg doelman Maarten Daniëls vond. HBOK meldde zich na de openingsfase via Davey de Haze en en Jesse Braspenning. Levien Rocha hield de pogingen uit het doel.

14112015 HBOK AMVJ 2 Rikus de Lange

Halverwege het eerste bedrijf regende het mogelijkheden aan beide kanten. De bezoekers hadden via Van Moorselaar en een vrije trap op de lat van Jeroen Halsema de score kunnen openen. Aan de overzijde lieten Marcel Koning en Anouar Lakbila een één-op-één kans op Rocha liggen. Diezelfde Rocha had na een half uur op de klok enorm veel moeite met een vrije trap vanaf een meter of veertig van Lakbila, die hij over de lat tikte. De sluitpost bracht even voor de pauze ook nog redding op een vrije trap van De Haze. De gasten konden via een kopbal van Rene Boer in de eerste helft ook niets meer aan de score veranderen.

In het tweede bedrijf was het al vroeg wel raak. Uit een snelle counter bracht Halsema Van Moorselaar in stelling, die geen fout maakte: 0-1. Na dit doelpunt was HBOK toch wel lichtelijk aangeslagen en had AMVJ het betere van het spel. Het duurde tot minuut zestig tot het overwicht ook echt werd omgezet in kansen. Schol was het eindstation van een schitterende aanval van AMVJ maar stuitte op Daniëls en Halsema mikte teveel naar rechts. Door de kleine achterstand rook HBOK nog wel kans om er een punt uit te halen. Echter kon de thuisploeg dit niet omzetten in groot gevaar.

14112015 HBOK AMVJ 3 Rikus de Lange

Een tweede treffer van AMVJ hing eerder in de lucht. Een vrije trap vanaf de rechterkant van Robin Telkamp belandde op de binnenkant van de paal en niemand kon het laatste zetje geven. Nadat HBOK nog gevaarlijk was met een poging vanuit de tweede lijn, kregen tien minuten voor tijd de invallers van AMVJ het op de heupen. Joram Melis stoomde in een tegenaanval sterk door via de rechterkant en vond Owusu die eenvoudig de 0-2 op het scorebord zette. HBOK hoopte hierna via Daniel Abera nog op de aansluitingstreffer, maar zijn schot was te slap. De gasten waren nog wel een keer trefzeker. Owusu anticipeerde uitstekend op een snelle inworp van invaller Jonne Seriese en vond op eigen kracht na een goede actie uiteindelijk de verre hoek.

Door de overwinning doet AMVJ, na een matige seizoensstart, nog steeds goed mee in de top van de zaterdag tweede klasse A. Owusu, die voor zijn eerste twee treffers van het seizoen zorgde, vond het geen makkelijke middag tegen de Zunderdorpers. ”Het was moeizaam, vooral in de eerste helft. Een moeilijk veld en 0-0 bij rust dus we waren gewaarschuwd.” HBOK zakt door het verlies naar de twaalfde plek op de ranglijst. Trainer Wessel Colijn zag een goede eerste helft, maar baalde van de snelle tik na de rust. ”Je komt vrij simpel op 0-1 achter en daarna loop je eigenlijk achter de feiten aan en ben je vaak te laat in de duels.”

Verslag: Justin Crombeen

Foto’s: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)