AMVJ mag zich na remise bij Castricum opmaken voor nacompetitie

Het is AMVJ voor de derde keer op rij niet gelukt om een overwinning binnen te halen en kan het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse A vergeten. De ploeg van trainer Hans Schakel speelde op bezoek bij het in goede vorm verkerende Castricum met 2-2 gelijk. Verdediger Bram van de Driest tekende voor beide Amstelveense treffers. AMVJ mag zich voorbereiden op de nacompetitie.

”Je merkte vandaag eigenlijk wel aan het spel dat het absolute gevoel voor de titel weg was. Het was niet op het scherpst van de snede en dan krijg je toch moeilijk tegen een lastige ploeg als Castricum, dat erg gevaarlijk op de counter was”, liet Schakel doorschemeren.

Kenmerkend voor deze woorden was de openingstreffer van de thuisploeg van Elario Zweet na iets meer dan een halfuur spelen. Schakel: ”Een opeenstapeling van fouten. Je speelt dan een moeilijke wedstrijd na die goal. In de rust heb ik erop gehamerd dat de power weer terug moest zijn en het opportunisme moest omhoog.”

Na de pauze kwam AMVJ beter voor de dag. Er kwam meer energie binnen de ploeg en het resulteerde halverwege het tweede bedrijf in de gelijkmaker. ”We kregen een ietwat discutabele strafschop mee. Zij maakten hands en ik twijfel of het binnen de zestien was.” Terecht of onterecht, Bram van den Driest bracht de gasten vanaf de stip langszij.

”Vervolgens ga je alles of niets spelen en wordt het uiteindelijk niets en kom je opnieuw op achterstand via de counter”, beschrijft Schakel de 2-1 van opnieuw Zweet. De schade bleef beperkt voor AMVJ, want vlak voor tijd zorgde Van den Driest uit een vrije trap voor de 2-2. In de blessuretijd kreeg jongeling Daan van Hees een goede kans op de zege, maar een winnende treffer bleef uit. ”Toch wel een lichtpuntje. Van Hees is met negentien jaar erg jong. Hij viel prima in en kreeg dus nog een grote kans.”

Met inmiddels zeven punten achterstand op AFC is de titel inmiddels ver uit zicht voor AMVJ. ”Gelatenheid nadat we hoorden dat AFC inmiddels op 3-4 stond. Nu is het beslist. We kunnen ons voorbereiden op de nacompetitie. De bevestiging zat er aan te komen en we hebben nu duidelijkheid”, aldus Schakel.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen

Archieffoto: RickySportsPhotography

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)