AMVJ met moeite langs rood gekleurd Hellas Sport

In de zaterdag tweede klasse A heeft AMVJ geen fout gemaakt. Het elftal van Hans Schakel speelde niet goed maar wist wel met 3-2 van nummer dertien Hellas Sport te winnen. De bezoekers uit Zaandam eindigden het duel dankzij twee rode kaarten met negen man. Door de nipte zege heeft AMVJ de achterstand op koploper WVHEDW verkleind naar vier punten.

Het inhaalduel in Amstelveen begon goed voor AMVJ. De gastheren kwamen na één minuut al op voorsprong door een treffer van Tjerk Veltman. De rappe aanvaller sneed vanaf de rechterflank het strafschopgebied binnen en schoot de bal laag tegen de touwen. Na de vroege 1-0 had AMVJ veel moeite met Hellas Sport. De uitploeg was beter en kreeg al snel een aantal kansen. Zo moest doelman Levien Rocha de bal uit de hoek tikken en werd een vrije kans matig ingeschoten. In de dertigste minuut viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Een indraaiende vrije trap werd door Cedric Bergen raak gekopt. Na de gelijkmaker ontsnapte AMVj aan een achterstand toen een poging van Hellas Sport ternauwernood van de lijn werd gehaald.

Vlak voor de thee kwamen de gasten voor het eerst op voorsprong.  Bergen ontsnapte aan de rechterflank en zag zijn inzet de lat raken. In de rebound was Ralf Lamme er als de kippen bij om de 1-2 tegen de touwen te knikken. Maar AMVJ rechtte haar rug zeer snel en kwam amper een minuut later op gelijke hoogte. Bram Owusu kon alleen op doel af en schoot in twee instanties raak: 2-2.

20150404_150720

In de tweede helft begon AMVJ opnieuw goed, zo trof een inzet van Veltman in de 46ste minuut de lat. Na een uur spelen had de thuisploeg over geluk niet te klagen. Een snelle uitbraak van AMVJ werd met een overtreding in de kiem gesmoord. Scheidsrechter Westland beoordeelde  de overtreding helemaal verkeerd en stuurde tot ieders verbazing Bastiaan Pennings met rood van het veld.

Met een man meer had AMVJ veel balbezit en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Hellas Sport. Toch wist de thuisploeg maar weinig kansen te creëren. De 3-2 viel uiteindelijk tien minuten voor tijd. Veltman gaf een voorzet en Imke van Moorselaar schoot van dichtbij hard raak. In de laatste minuut ontving Hellas Sport nog een rode kaart nadat Dilshan Fong Tin Joen een schandalige overtreding beging. Niet veel later floot de  matige arbiter voor het laatst en eindigde het duel in een 3-2 overwinning voor AMVJ.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)