AMVJ met volle batterij terug uit Lissabon: “Heel veel energie en beleving”

AMVJ begon aardig aan het seizoen in de tweede klasse A, maar sloot 2018 af met een negatieve reeks. De ploeg van Ricky Kumar bleef in de laatste zes wedstrijden zonder zege, waarvan de laatste drie werden verloren. In de tweede seizoenshelft hoopt Kumar onder andere op meer overwinningen, “zodat we nog vele zaterdagen met elkaar door het geluid kunnen gaan.”

De oefenmeester wijdt de mindere resultaten vooral aan een constant wisselende samenstelling. “We moesten elke week met een andere elf en een ander systeem spelen. Een heel slecht excuus, maar zo is het wel. We hebben veel blessures, schorsingen en andere prioriteiten gehad waardoor de uitslagen niet in ons voordeel waren.” AMVJ zakte door de slechte reeks naar een elfde plek op de ranglijst. Op zaterdag 19 januari hervat AMVJ de competitie tegen koploper Monnickendam. “Ik denk dat dit juist goed is om te laten zien waartoe we in staat zijn en dan kunnen stunten tegen Monnickendam. Het heeft ons op trainingskamp ook heel veel energie gegeven.”

De selectie bereidde zich in het Portugese Lissabon voor op de tweede seizoenshelft. “We zijn nog meer naar elkaar toe gegroeid. In zo’n team heb je allemaal subgroepjes, dat hou je altijd, maar op trainingskamp komt iedereen wel bij elkaar en leer je elkaar goed kennen. Ik denk dat we met heel veel energie en beleving het volgende halfjaar ingaan. Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in.”

Kumar hoopt de spelersgroep voor volgend seizoen bij elkaar te kunnen houden en voor dit seizoen nog op een plek bij de eerste vijf. “Zodat we nog heel veel zaterdagen met elkaar door het geluid kunnen gaan omdat we net een mooie overwinning hebben behaald.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)