AMVJ na vroege rode kaart onderuit tegen Overbos

AMVJ nam vorige week nog de koppositie over van WV-HEDW in de zaterdag tweede klasse A, maar moet die na één week weer teruggeven. De ploeg van Hans Schakel verloor op eigen veld met 1-3 van Overbos, dat zich met de zege veilig speelde.

Er waren pas negentig seconden gespeeld of scheidsrechter Smith trok een rode kaart. Jimmy Jansen speelde de bal terug op AMVJ-doelman Levien Rocha, maar Noud Bruchner wist de bal door goed doorjagen af te pakken. Rocha greep direct hard in en de scheidsrechter wees naar de stip. Rode kaart voor doelman Rocha, strafschop voor Overbos. De ingevallen keeper Nick de Grootte kon bij zijn eerste balcontact de bal uit het netje halen nadat Sander Stroo de gasten op voorsprong had geschoten: 0-1.

Een cruciale maar wel terechte rode kaart al na anderhalve minuut. Toch probeerde de thuisploeg het weer op te pakken en kreeg Imke van Moorselaar een goede kans, alleen vond hij doelman Donovan Partosoebroto op zijn weg. Aan de andere kant moest De Grootte reddend optreden na een knappe inzet van Stroo.

AMVJ - Overbos

Overbos leek na ruim twintig minuten de voorsprong te vergroten, al werd het schot van Dennis Govers door Jansen van de lijn gehaald. Tien minuten later was het wel raak. Robert Freije probeerde het met een afstandsschot van zo’n 25 meter. De pegel van de linksback werd van richting veranderd en doelman De Grootte stond aan de grond genageld: 0-2.

Toch wist AMVJ nog voor rust de schade enigszins te beperken. Van Moorselaar ging op weg naar doelman Partosoebroto, maar werd onderweg door Wimco Kras tegengehouden. De thuisploeg vroeg om een rode kaart, de scheidsrechter hield het bij geel en een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Jonne Seriese schoof de bal in de verre hoek en maakte de aansluitingstreffer: 1-2.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg een gaatje te vinden in de hechte verdediging van Overbos. Toch was het Overbos dat na een uur gevaarlijk was toen Stroo op de counter slechts voorlangs de kruising schoot. AMVJ was daarna op weg naar de gewenste gelijkmaker, maar na het terugleggen van Myrisk Asiamah werd het schot van Jeroen Halsema door Overbos-verdediger Kras van de doellijn gehaald.

Niet veel later ging Asiamah op het doel af, alleen koos hij oog in oog met de doelman Partosoebroto ervoor om de bal af te leggen. Dat werd echter onderschept door de sluitpost. Ook pogingen van aanvoerder Bram van der Driest, in de slotfase naar voren gestuurd als stormram, waren niet trefzeker. De gelijkmaker zat er voor de thuisploeg niet meer in. Zeker niet toen de vrijstaande Mickey Wever in de slotseconden aan alle onzekerheid een eind maakte door de eindstand op 1-3 voor Overbos te bepalen.

Het feest was groot bij de gasten uit Hoofddorp, die zich handhaven in de tweede klasse. “Het seizoen is geslaagd”, zegt een zeer tevreden trainer Stefan Teeken. “Het is knap om in het eerste jaar erin te blijven en ons lukt het. Tegen AMVJ, de koploper, hebben we bijvoorbeeld vier punten gepakt. En ik denk dat het niet onverdiend was. We gingen meteen volle bak vooruit en verdedigden de voorsprong goed.”

“We hebben gestreden voor wat we waard zijn, alleen helaas zonder resultaat”, aldus AMVJ-trainer Hans Schakel. “Na de 0-1 – een ongelukkige rode kaart, kan gebeuren – waren we even terneergeslagen. We hebben het goed opgepakt, bleven geloven in het vasthouden van onze speelwijze en in de tweede helft had ik echt nog het gevoel dat een gelijkmaker zou vallen. Tot de 94ste minuut.”

In theorie is het nog haalbaar, maar Schakel houdt geen rekening meer met het kampioenschap. “Dat hebben we nu verspeeld. We richten ons op de nacompetitie en ik denk dat promotie naar de eerste klasse erin zit.”