AMVJ overklast Real Sranang in bekerduel

Zaterdag tweedeklasser AMVJ heeft op overtuigende wijze de derde ronde van de districtsbeker bereikt. De ploeg van Hans Schakel was in een doelpuntrijk duel met 9-4 te sterk voor zondag vierdeklasser Real Sranang.

Vanwege het slechte weer waren de velden van AMVJ afgelast, dus moesten beide ploegen uitwijken naar buurman RAP. In de eerste twintig minuten werd het verschil al gemaakt door AMVJ. Bram Owusu kopte een voorzet netjes binnen en Joram Melis was het eindstation bij een goed uitgespeelde aanval. Zo had de thuisploeg al een 2-0 voorsprong te pakken.

AMVJ - Real Sranang

Real Sranang werd totaal overklast en kon verdedigend niets doen tegen de snellere aanvallers van AMVJ. Toch wist de ploeg zich te herpakken met een aansluitingstreffer in de 34ste minuut van Virgil Lieuw a Soe. Niet veel later kreeg hij de kans op de gelijkmaker, maar schoof de bal naast het Amstelveense doel. Direct in de tegenaanval herstelde AMVJ de voorsprong weer naar twee doelpunten. Bram Owusu kon de bal aannemen tussen twee verdedigers en zo de 3-1 binnen schieten. Daarmee was de ruststand bepaald in een regenachtig Amstelveen.

In de tweede helft voetbalde Real Sranang beter en kwam het vaker voor het doel van AMVJ. Dit leidde tot meerdere hoekschoppen in het begin van het tweede bedrijf. Een daarvan werd door spits Spier, op aangeven van Lieuw a Soe, binnen gekopt: 3-2. Het tempo ging omhoog en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het enige verschil was echter dat AMVJ de kansen die het kreeg wel wist te benutten. Een grote verdedigingsfout bij Real Sranang leidde de 4-2 in van Bram Owusu, die daarmee zijn hattrick voltooide.

AMVJ - Real Sranang

Toch wisten de Amsterdammers opnieuw terug te komen in de wedstrijd met een mooi geplaatst schot van Lieuw a Soe: 4-3. Ook dit werd echter weer snel hersteld door doelpunten van Melis en René Boer en stond het opeens 6-3. Real Sranang probeerde nog iets terug te doen met invaller Daniel, maar de gasten werden in de slotfase overlopen.

AMVJ wisselde aanvallend en liep uiteindelijk uit tot 9-4. Boer maakte zijn tweede van de avond, ook Bart Zoet pikte een doelpunt mee en het slotakkoord was voor Joram Melis met zijn derde treffer. Zo boekte de ploeg van Hans Schakel uiteindelijk een duidelijke bekerzege en kan het terug in de pot voor de loting.

“We hebben onszelf te kort gedaan”, zei Real-Sranang-trainer Trustfull. “Het was een mooi moment om onszelf te meten tegen een tweedeklasser. Er werd teveel ruimte gegeven aan de jongens van AMVJ, iets wat niet in ons voetbalkarakter zit. We gaan ons nu richten op de competitie en proberen daar zo hoog mogelijk te eindigen.”

Verslag en foto’s Ricky SportPhotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)