AMVJ pakt koppositie na winst op Amstelveen

In de zaterdag tweede klasse A heeft AMVJ goede zaken gedaan. De ploeg van Hans Schakel profiteerde optimaal van het verlies van WV-HEDW (2-0 tegen Monnickendam) met een 3-0 overwinning in de derby tegen Amstelveen en nam daarmee de koppositie over.

Vanaf het begin waren de twee ploegen aanvallend in gesteld en waren er kansen voor beide partijen. AMVJ wilde met de “lange trap” al direct de tegenstander onder druk zetten, maar strandde veelal op de hechte verdediging van de thuisclub. Amstelveen kreeg na een kwartier steeds meer vat op de wedstrijd en kreeg ook diverse mogelijkheden. De ploeg leek te kunnen scoren toen de spits in vrije positie kwam, maar onreglementair werd weggezet en een scoringskans werd ontnomen. “Een strafschop was zeker op z’n plaats geweest”, oordeelde Amstelveen-aanvoerder Maarten Zwaan.

Amstelveen - AMVJ

Arbiter Akkaya zag hier echter niets in en liet doorgaan, tot groot ongenoegen van iedereen bij Amstelveen. In de 25e minuut kwam Amstelveen goed weg toen AMVJ-verdediger Mark Schol een fraaie pass gaf op Imke van Moorselaar, maar Amstelveen-doelman Lesmeister was attent en voorkwam erger. Drie minuten later was het dan toch raak voor AMVJ toen er bij Amstelveen slecht werd weggewerkt en Imke van Moorselaar met een beheerste schuiver de 0-1 voor de gasten binnen schoot.

Tot aan de rust kreeg Amstelveen ook de nodige kansen om minimaal op gelijke hoogte te komen maar steeds weer was er een been van een AMVJ’er die redding bracht. Na de rust had Amstelveen het tempo verhoogd en had AMVJ soms moeite om zich daar op in te stellen. Een schot van Zwaan had niet de goede richting en een inzet van Levy Pique werd ternauwernood van de doellijn gehaald.

Amstelveen - AMVJ

Hierna herpakte de ploeg van Hans Schakel zich weer en kon in de 68e minuut de 0-2 maken. Opnieuw was het Van Moorselaar, die vanaf twintig meter laag en hard Amstelveen-doelman Lesmeister kansloos liet. Dit was voor Amstelveen de genadeklap. AMVJ liet de thuisclub, dat nog een aansluitingstreffer probeerde te forceren, komen om via de counter alsnog toe te slaan. Ruim in blessuretijd lukte dat ook middels Myrisk Asiamah, die de 0-3 op het scorebord bracht.

Amstelveen-trainer Radjin de Haan: “We hebben er alles aan gedaan. Toen onze spits werd weggezet in de zestien was dit een schoolvoorbeeld van een strafschop, maar de arbiter zag dat anders. De inzet van mijn ploeg was overigens uitstekend. Jammer dat
we de kansen niet hebben benut, want dan was de uitslag waarschijnlijk iets anders geweest.”

Amstelveen - AMVJ

AMVJ staat door de overwinning nu twee punten los van WV-HEDW, met nog twee wedstrijden te gaan. Onderin de tweede klasse A moet Amstelveen nog twee punten goedmaken op Jong Holland om via de nacompetitie degradatie te kunnen ontlopen. Anders blijft het avontuur beperkt tot één seizoen.

Verslag Herman de Wit
Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)