AMVJ pakt met punt bij WVHEDW zo goed als zeker eerste periode

AMVJ is voor 99% zeker de winnaar van de eerste periode in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Hans Schakel had aan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij WV-HEDW genoeg om concurrent Beursbengels (2-2 tegen BOL) voor te blijven. Slechts als BOL met ruime cijfers het inhaalduel tegen WV-HEDW (1-4 voor Amsterdammers bij rust) wint, kan het nog spannend worden, al lijkt dat onwaarschijnlijk.

De koploper had in Amsterdam-Oost in de beginfase het meeste balbezit, maar verder dan een schuiver ver naast van Chris Boer kwamen de gasten niet. Na een kwart wedstrijd nam WV-HEDW de wedstrijd in handen. Uit een lange vrije trap van Ruben Loeve kon Mick van Moerkerk de achterlijn halen en met een gelukkige voorzet/schot verraste de buitenspeler AMVJ-doelman Levien Rocha in de korte hoek (1-0).

AMVJ ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier na ruim een half uur spelen een enorme mogelijkheid voor. Nadat een vrije trap van Jimmy Jansen hard in het gezicht van Sander Azner Martinez kwam, constateerde scheidsrechter Van Waveren tot ieders verbazing een handsbal van de verdediger en gaf een strafschop en gele kaart. Van elf meter werd de strafschop van Mark Schol echter knap uit de hoek getikt door doelman Jordy Heimens.

Na rust was de eerste grote kans voor de gasten. Imke van Moorselaar werd op doelman Heimens afgestuurd en probeerde het van verre afstand. Zijn lob ging echter net naast het lege doel van WV-HEDW. Aan de andere kant waren er kleine kansen voor de thuisploeg, maar de 1-0 bleef op het scorebord staan. Het werd voor AMVJ nog moeilijker toen Mark Schol een kwartier voor tijd met zijn tweede gele kaart vroegtijdig het veld moest verlaten.

WVHEDW - AMVJ

Toch kwam de koploper met een man minder op gelijke hoogte. Van Moorselaar zag Heimens opnieuw ver van zijn doel staan en met een mooie lob trof hij nu wel doel (1-1). Nog geen minuut later raakte een voorzet van Van Moerkerk de hand van Dennis Frijn, maar gaf de scheidsrechter geen strafschop aan WV-HEDW voor een duidelijke handsbal. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht met een 1-1 gelijkspel, een uitslag waar de gasten het meest tevreden mee zijn.

Het gelijkspel was voor AMVJ genoeg om de periodetitel te winnen. Trainer Hans Schakel was erg tevreden. “Na de twee nederlagen (tegen Beursbengels en ZOB, red.) en de tegenslagen met een tegendoelpunt, een gemiste strafschop en een rode kaart, hebben we ons beloond met een punt. Ik heb me geen zorgen gemaakt en er altijd vertrouwen in gehad. Dat de gelijkmaker alsnog viel, zorgde voor opluchting. Al had er misschien nog wel meer ingezeten.”

“In de omschakeling hebben we het laten liggen”, oordeelde Martin Steenvoorden (WV-HEDW). “AMVJ ging vol voor het resultaat en gaf veel ruimte achter de verdediging weg. Daar hebben wij geen gebruik van gemaakt, we waren slordig in onze aanvallen. AMVJ was niet echt gevaarlijk, maar al met al hebben beide ploegen wel een verdiend punt.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!