AMVJ pakt tegen NFC koppositie voor de ‘poorten van de hel’

“We hebben de overwinning voor de poorten van de hel weggesleept” zegt AMVJ-trainer Maurice Kuijper na afloop van de 2-3 zeg bij NFC. De eindstand van de derby was al voor rust bereikt. NFC miste twee minuten voor tijd een strafschop en daardoor is AMVJ nu de nieuwe koploper in de tweede klasse A.

“Ik ben zo ontzettend boos geworden in de rust”, zegt NFC-trainer Patrick Lokken.  “Vorige week verloren met  8-0 van AFC . Dat kan een keer gebeuren maar niet iedere week.” Lokken reageerde zo omdat zijn NFC al na zes minuten tegen een 2-0 achterstand aan keek.

Foto Jos Spitteler: Tjerk Veltman (l) in achtervolging op Jessy Lissauer
Foto Jos Spitteler: Tjerk Veltman (l) in achtervolging op Jessy Lissauer

Na twee minuten was het al raak voor AMVJ. Tjerk Veltman werd neergehaald middels een sliding en de arbiter wees naar de penaltystip. Zelfs AMVJ coach Kuijper had zo zijn twijfels over die beslissing. Jonne Series miste niet en zette de bezoekers op 0-1.  Vier minuten later was het weer raak.  Een voorzet van Dennis Frijn wordt door René Boer met de voet verlengd en bij de tweede paal kan Imke van Moorselaar binnen schieten (0-2).

Foto Jos Spitteler: Rene Boer (l) en Diego Medina
Foto Jos Spitteler: Rene Boer (l) en Diego Medina

Kuijper: “Dat was natuurlijk een droomstart. We zaten op rozen. Maar daarna leek het wel of we verlamd raakten. We verloren ieder duel en elke tweede bal was voor NFC.” Echt verwonderlijk was het dan ook niet dat NFC terug kwam in de wedstrijd. Een pass van Jorn Berens werd door Daan van der Driest verkeer verwerkt zodat Antonie Esseboom kon scoren (1-2).  Het spel werd er daarna niet beter op. Het drassige veld zorgde dat de bal snel rolde en vaak doorschoot.

Foto Jos Spitteler: In de r derby werd ook nog gelachen. Zoal hier Jonne Seriese (l) en Vernon Essed
Foto Jos Spitteler: In de r derby werd ook nog gelachen. Zoal hier Jonne Seriese (l) en Vernon Essed

De laatste vijf minuten voor rust vielen er weer twee doelpunten. Eerst was het Chris Boer die zijn broer René aanspeelde en die zorgde er voor dat  Tjerk Veltman de 1-3 kon maken. Twee minuten later was de marge weer een. Jeroen Halsema draaide vanaf rechts goed naar binnen en verschalkte doelman Levien Rocha.

Waar Lokken dus kwaad werd in de rust om de snelle twee tegengoals zette Kuijper zijn team juist anders neer. Kuijper: “ We gingen bewust minder druk zetten en wilde NFC het spel laten maken.”

En dat gebeurde. NFC had verreweg het meeste balbezit meer kwam niet tot echte kansen. Al ontsnapte AMVJ toen Jorn Berens de bal op de lat kopte. Vlak voor tijd, de 88ste minuut, leek NFC loon naar werken te krijgen. Jessy Lissauer liet zich handig vallen in de zestien meter en versierde zo een penalty. Kuijper: “ Hij vertelde me zelf na afloop dat er niets aan de hand was.” Lokken: “ Het was echt een schwalbe maar we wisten dat zij ook goedkoop een penalty hadden gekregen dus dat deed Jessy erg  slim.”

Foto Jos Spitteler: Esseboom juicht nadat hij NFC terug in de wedstrijd heeft gebracht
Foto Jos Spitteler: Esseboom juicht nadat hij NFC terug in de wedstrijd heeft gebracht

De beloning kwam er echter niet. Diego Medina zag zijn inzet door Rocha worden gestopt en zo blijft NFC op twee schamele puntjes staan en is AMVJ de nieuwe koploper in de zaterdag tweede klasse A. Kuijper: “ Ja ik ben zeker trots op deze prestatie. Zeven overwinningen op rij. Ik ben echt heel blij, na een slechte start, dat we nu al zoveel punten hebben.” En Lokken? Die ziet het echt nog wel zitten. “ We zijn pas twee keer (AFC en Monnickendam, red.) weggespeeld dit seizoen. Tegen de rest waren we niets minder. We krijgen binnenkort EVC en Zandvoort en dan moeten we maar eens gaan winnen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Foto’s Jos Spitteler 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)