AMVJ plukt Perri weg bij competitiegenoot Arsenal

AMVJ is erin geslaagd om Tyrell Perri komend jaar aan de selectie toe te voegen. Hoofdtrainer Ricky Kumar kende Perri al goed, omdat de voetballer de afgelopen twee jaar voor competitiegenoot ASV Arsenal speelde. Ook voor Perri is dit een voordeel, want hij komt bepaald niet in een onbekend nest terecht. “Ik weet inderdaad wel waar ik naartoe ga”, vertelt Perri.

Getoonde interesse

De pijlsnelle aanvaller had de keuze uit verschillende clubs, maar besloot uiteindelijk naar Amstelveen te verkassen. De hoofdtrainer speelde daarin een essentiële rol. “De ambities van trainer Ricky (Kumar, red.) heeft bij mij absoluut de doorslag gegeven. Hij wil simpelweg altijd winnen en spreekt de doelstelling uit om volgend seizoen kampioen te worden. Bovendien kan hij me helpen in mijn verdere carrière, dus vandaar de keuze voor AMVJ.”

Arsenal speelde ook dit seizoen weer tweemaal tegen AMVJ. Beide ontmoetingen liepen uit op een nederlaag (0-3 en 2-1). Na de laatste ontmoeting liep Kumar richting Perri om zijn interesse te peilen. “Hij vertelde dat AMVJ volgend seizoen meer goals nodig heeft en vroeg of ik het zag zitten om naar de club te komen. Wat mijn eerste reactie was? Ik zat eerst nog te twijfelen, want het seizoen was nog jong. Vervolgens hebben we met elkaar gesproken en was het snel duidelijk.”

Torenhoge ambities

Gedurende deze gesprekken schetste Kumar het beeld van volgend jaar, waarin de titel hoog op het lijstje zal staan.  “Na de zomer krijgen we een goed team, dus ik moet mezelf bewijzen. Als ik me voldoende laat zien, moet ik zeker een aantal doelpunten maken. Bovendien hebben we volgend seizoen weer een leuke groep met aardige jongens. Ik ben absoluut ervan overtuigd dat we komend jaar kunnen meestrijden voor het kampioenschap.”

Perri kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij Arsenal. “Ik wil iedereen bij Arsenal bedanken voor de prachtige periode. Ik heb bij de club een hoop geleerd en een schitterende tijd meegemaakt. Vanaf de zomer ga ik een nieuw avontuur aan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

AMVJ haalt ervaren speler binnen en verlengt met hoofdtrainer Kumar

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)