Foto Jaap Maars: Peter Neuvel tussen twee verdedigers van Zandvoort

AMVJ profiteert van DVVA en Aalsmeer

DVVA heeft in de zaterdag twee de klasse A weer dure punten laten liggen. Was de titel al uit zicht nu dreigt ook de nacompetitie in gevaar te komen. De ploeg van Sjaak Tersteeg kwam op eigen velden niet verder dan 0-0 tegen ZOB. Zandvoort hield Aalsmeer op 1-1. AMVJ profiteerde van het puntverlies van de concurrenten.

WV-HEDW lijkt de titel bijna niet meer te kunnen missen maar daarachter vechten vijf ploegen om een plek in de nacompetitie. AFC, dat won van HBOK, en AMVJ plakten de volle drie punten daar waard DVVA en Aalsmeer genoegen moesten nemen met een punt.

DVVA kon het overwicht tegen ZOB niet in doelpunten uitdrukken: 0-0
DVVA kon het overwicht tegen ZOB niet in doelpunten uitdrukken: 0-0

Voor DVVA lijkt het een traditie aan het worden om punten te verspelen als er ’s avonds een feestje is in de kantine. Meestal is het zelfs een nederlaag maar vandaag hield de ploeg van Sjaak Tersteeg in ieder geval nog een punt over aan het treffen met ZOB. Waar de gasten uit Zuidoost Beemster kwamen voor een punt en het nul kansen creëerde kreeg de thuisploeg voldoende mogelijkheden. In de eerste helft waren Floris van der Geest (hij schoot recht op de keeper in kansrijke positie) en Job Verhoeve (laag in de hoek) nog het dichtst bij een treffer. Na de rust waren het Arian van Diermen (schot uit kruising getikt) en Daan Bijlard (net over) dichtbij. In de laatste minuut haalde ZOB ook nog een bal van de lijn zodat DVVA met slechts een punt overbleef. Het feestje, DVVA The Movies, zal waarschijnlijk meer plezier opleveren.

Foto Jaap Maars: Ook Aalsmeer bleef steken op een gelijkspel
Foto Jaap Maars: Ook Aalsmeer bleef steken op een gelijkspel

Aalsmeer kwam op eigen velde niet verder dan een puntendeling met Zandvoort. De ploeg van Piet Keur herstelde zich daarmee van de 8-0 nederlaag vorige week tegen AFC. Voor Aalsmeer is het duur puntverlies. De ploeg van Anthony Servinus wil net als de voorgaande jaren minimaal deel uit maken van de clubs die nacompetitie spelen.  Tegen Zandvoort bleef het 1-1. Calvin Koster zette de thuisploeg nog wel op voorsprong maar Mitchel Braamzeel maakte nog voor rust gelijk. Peter Neuvel miste namens de thuisclub nog een strafschop.

AMVJ profiteerde optimaal van het puntverlies van de concurrenten als het gaat om ene plek in de nacompetitie. Bij rust stond het al 3-0 voor AMVJ. Na 25 minuten werd Ramon Essed (twee keer geel) van het veld gestuurd bij NFC. De tweede gele kaart was wegens hands. Mark Schol benutte de strafschop. Vlak voor rust zorgden twee goede aanvallen voor nog twee treffers. Eerst was het Imke van Moorselaar die scoorde en de 3-0 kwam op naam van Wieger Visser. Het had een monsterscore kunnen worden nadat ook NFC doelman Mark Coonen met een blessure van het veld moest maar het was juist NFC dat scoorde via Jacco Tolman. De Amstelveners waren de betere ploeg in de tweede helft. Toch bracht Wieger Visser, met zijn tweede van de middag, de eindstand op 4-1.

Foto boven Jaap Maars: Peter Neuvel van Aalsmeer tussen twee verdedigers van Zandvoort

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!