AMVJ ruikt na lastige zege op ZOB bloed van koploper AFC

Eigenlijk had AMVJ zich al neergelegd bij het kampioenschap van AFC in de zaterdag tweede klasse A, maar nu die ploeg voor de tweede keer op rij in een kampioenswedstrijd punten verspeelde, kan het nog erg spannend worden. AMVJ rekende zelf diep in de blessuretijd af met ZOB (4-3) en volgt zo op twee punten, met nog één wedstrijd te gaan.

“Een paar weken geleden hebben we met z’n allen bij elkaar gezeten en het kampioenschap van AFC geaccepteerd. Wij zouden ons in de laatste wedstrijd zo goed mogelijk alvast op de nacompetitie focussen. Maar nu ruiken we bloed”, zegt trainer Hans Schakel zelfverzekerd. “Er heerst een tweeledig gevoel. Met z’n allen hebben we het gevoel dat de druk bij AFC nu immens is en ze volgende week tegen Marken met die druk ook zomaar punten kunnen laten liggen, maar we realiseren dat we zelf ook nog maar eens moeten winnen.”

De nederlaag van AFC was een grote stimulans voor AMVJ. Erg goed speelden de Amstelveners namelijk niet. Sterker nog, “we zijn echt letterlijk door onze ondergrens gezakt”, zegt Schakel, die over het vertoonde spel duidelijk teleurgesteld was. “Het leek een beetje op gemakzucht. Bij ons liep het niet. Afspraken werden niet nagekomen, spelers liepen een paar stappen minder dan normaal. Alles waar we de afgelopen weken aan hebben gewerkt, op trainingen, gaven we in een wedstrijd helemaal weg.”

Er leek eerst weinig aan de hand, want na een sterke openingsfase had AMVJ een 2-0 voorsprong te pakken. Beide doelpunten kwamen van Bram Owusu, maar daarna viel de thuisploeg ver terug. Roy Klop kon vrij raak koppen uit een hoekschop en Sonny Punt schoot ZOB nog voor rust zelfs op gelijke hoogte.

“In de rust was er veel irritatie, bij mij en bij de spelers. We hebben het weer op scherp gezet, maar de tweede helft begon nog erger dan we de eerste waren geëindigd.” Stefan van Wonderen bracht de gasten uit Zuidoostbeemster namelijk aan de leiding: 2-3. Totdat het nieuws binnen kwam dat Monnickendam op 1-1 was gekomen tegen AFC.

“Dat maakte bepaalde krachten in de spelers los. Zo ook bij Imke van Moorselaar, die een kwartier voor tijd de gelijkmaker keihard diagonaal binnen schoot”, gaat Schakel verder. En het nieuws dat het zelfs 2-1 was geworden in Monnickendam, zorgde ervoor dat AMVJ nog een keer aan ging zetten om te vechten voor hun laatste kans in de strijd om het kampioenschap. Aanvoerder Bram van der Driest zorgde in de 93ste minuut uit een strafschop uiteindelijk voor de bevrijdende 4-3.

Zo doet AMVJ toch nog mee in de strijd om het kampioenschap. Koploper AFC treft volgende week met twee punten voorsprong Marken en de Amstelveners moeten op bezoek bij OSV. “En dat is in deze fase eigenlijk de slechtst mogelijke tegenstander. OSV is al uitgespeeld, maar natuurlijk erg gemotiveerd tegen ons. Ze hebben het feestje van AFC al eens verpest en willen ons nu natuurlijk ook het leven zuur maken. Het ligt in ieder geval weer helemaal open en ik ben blij dat het nog niet beslist is.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)