Foto Hans van Beek

AMVJ schakelt WV-HEDW uit in beker

Vandaag werd een start gemaakt met de eerste knock-out ronde van het beker toernooi van het district West 1. AMVJ tegen WV-HEDW, twee ploegen uit de zaterdag tweede klasse, maakte er een doelpuntrijke van wedstrijd van. AMVJ won met 4-2. Kijk voor de andere uitslagen op de bekerpagina.

Beide ploegen waren niet blij toen de loting uitwees dat ze elkaar moesten bestrijden. Over drie weken staat de confrontatie in de competitie op het programma. Om de tegenstander niet helmaal wijzer te maken werden bij beide teams een aantal spelers, om diverse redenen, aan de kant gehouden.

Zo hield WV-HEDW trainer Martin Steenvoorden onder andere Stuur, Nokes, doelman Albers, Stroomberg en Azouz aan de kant. Zijn AMVJ collega Maurice Kuijper besloot de broertjes Van Moorselaar en Mark Schol aan de kant te houden.

Ondanks dat een aantal basisspelers niet aan de aftrap begon werd het wel een wedstrijd waarin beide partijen wilden winnen. Binnen de minuut stond AMVj al op voorsprong. Een corner werd verlengd door de lange Bram van der Driest en Rene Boer kopte vervolgens raak. AMVJ startte fel en furieus. WV-HEDW werd overlopen en de 2-0  van Tjerk Veltman was dan ook ene logisch gevolg.

Pas na twintig minuten kwam de koploper van de tweede klasse A wat beter in de wedstrijd. Een snelle en goede combinatie leverde uiteindelijk de aansluitingstreffer op. Rob van Bunderen bediende Martijn Surie die op zijn beurt weer goed teruglegde op Ruben Loeve die doel trof, 2-1.

De tweede helft was amper een paar minuten oud of het verschil was al weer twee doelpunten. Een uitrap van de AMVJ doelman werd doorgekopt en Wieger Visser kon voor 3-1 zorgen. Invaller Jesse Stroomberg maakte er nog wel 3-2 van door goed van buiten naar binnen te snijden.

Wieger Visser zorgde drie minuten voor tijd voor de definitieve beslissing door de 4-2 maken. Aanstaande donderdag zal de loting plaatsvinden voor de 2e knock-out ronde. Deze is om 22:00 uur, na Chabab-Zeeburgia, op het districtskantoor van West 1 op sportpark Riekerhaven.

De komende dagen (t/m donderdag) zullen we dagelijks alle bekerwedstrijden bijwerken op de bekerpagina. Donderdag zullen we LIVE de loting voor u verzorgen op onze website!

Foto Hans van Beek: AMVJ-trainer Maurice Kuijper