AMVJ sleept eerste zege binnen ten koste van Overbos

AMVJ doet na een overwinning op Overbos weer goed mee in de zaterdag tweede klasse A. De formatie van trainer Hans Schakel zette de ploeg uit Hoofddorp op eigen veld met 2-1 aan de kant. Door de zege klimmen de Amstelveners een plek op de ranglijst en houden zo aansluiting met de middenmoot.

Het was voor beide ploegen een zeer cruciaal duel. Zowel AMVJ als Overbos hield aan de eerste drie wedstrijden slechts één punt over en een overwinning was dus het enige dat telde. De spanning zat er daarom goed in en dat was bij beide teams te merken. Veel slordig spel en balverlies. AMVJ zorgde via Devery Nico Boldewijn voor het eerste wapenfeit. Zijn schot miste kracht. De gasten meldden zich even later via een vrije trap Wimco Kras. Levien Rocha bracht redding met zijn voeten.

26092015 AMVJ Overbos (2)

Na de openingsfase gebeurde er geruime tijd weinig. Het duel had een treffer nodig om op gang te komen. Deze kwam er. Na ruim een halfuur opende Joram Melis met het hoofd uit een corner van Jeroen Halsema de score. In de slotfase voor de rust werd aan beide kanten niets gecreëerd en AMVJ ging met een voorsprong de rust in.

Overbos kwam beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg. De bezoekers kregen al snel een strafschop na een overtreding op Jordy Bourgonje, die hierdoor niet meer verder kon. Sander Stroo legde de bal op de stip, maar Rocha redde. Op de rebound van Stroo had de sluitpost echter geen antwoord.

Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer met aan beide zijden mogelijkheden. Een boogbal van Overbos-aanvaller Mickey Wever was net te hoog en een vrije trap voor AMVJ van Bart Zoet belandde op de paal. AMVJ kwam kort hierna opnieuw op voorsprong. Een vrije trap vanaf rechts van Jeroen Halsema eindigde na een scrimmage bij Boldewijn, die het net vond.

26092015 AMVJ Overbos (1)

De bezoekers gingen opnieuw op jacht naar de gelijkmaker. Vincent Partosoebroto deed uit een corner een poging, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. AMVJ faalde in de blessuretijd nog met twee counters om de marge te vergrootten.

De eerste zege is binnen voor Schakel en zijn team. De keuzeheer was niet tevreden over het vertoonde spel na rust. ‘’Een verdiende overwinning. De eerste helft speelden we redelijk goed. De tweede helft ging een stuk minder. We liepen te vaak uit onze positie. Door hard werken hebben we de overwinning op karakter binnengehaald.’’

Overbos-trainer Stefan Teeken vond het geen slechte wedstrijd van zijn ploeg. ‘’AMVJ vind ik een goede ploeg, die wel bij de beste vier of vijf gaat eindigen. We hadden in het begin moeite met hun spel. Een fysiek sterke ploeg. Na rust maakten we het hun lastig en waren zij af en toe de weg kwijt. Helaas viel daarna de goal voor hun.’’

Verslag en foto’s: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)