AMVJ speelt voor vierde keer op rij gelijk en verliest aansluiting

In de zaterdag tweede klasse A heeft AMVJ voor de vierde keer op rij gelijk gespeeld. Steeds waren de Amstelveners de betere ploeg, maar telkens wist de ploeg van Hans Schakel zich zelf niet te belonen. Tegen ZOB waren de druiven helemaal zuur omdat de tegentreffer in de laatste minuut viel (1-1).

Schakel:” We moeten ook kritisch zijn naar ons zelf. Vier keer op rij gelijk spelen zegt ook iets over onze kwaliteiten.” AMVJ nam halverwege de eerste helft een 0-1 voorsprong na een doelpunt van Jonne Seriese. Vanuit een voorzet werd de bal tot tweemaal toe doorgekopt en uiteindelijk was het Seriese die na een kluts situatie de bal in het doel schoot (0-1). Schakel: “We hadden de eerste helft de wind mee en dat was zeker niet in ons nadeel. We hebben daar te weinig van geprofiteerd. De tweede helft hadden we het , door de wind, dan ook een stuk moeilijker.”

Na rust had ZOB het voordeel van de wind en AMVJ werd dan ook wat meer onder druk gezet al leverde het geen echte grote kansen op voor de thuisploeg. Na een uur spelen verdiende AMVJ een strafschop, maar kreeg het er geen. Schakel: “Jimmy Jansen werd onderuit gehaald. Dat was echt een zuivere strafschop. Verder hebben we niet veel mogelijkheden gehad om te scoren. Af en toe kregen we middels de counter wat kleine mogelijkheden. Meer ook niet.”

In de laatste minuut, net als twee weken geleden tegen AFC, gaat het dan toch weer mis. Een bal die over de achterlijn leek te zijn geweest mocht toch worden voorgezet. Via meerdere benen belande de bal uiteindelijk achter doelman Levien Rocha. (1-1). Schakel: “ We staan nu tien punten achter op koploper WVHEDW, maar we hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld. De teleurstelling was ook groot na afloop in de kleedkamer. Ik heb de titel zeker nog niet uit mijn hoofd gezet. Ook omdat we nog thuis spelen tegen WV, maar we moeten eerste maar eens gaan winnen.”

De trainer heeft zijn contract bij AMVJ nog steeds niet verlengd. Schakel: “ We hebben de intentie om met elkaar door te gaan, maar er zijn nog wat kleine dingen waar we nog niet over uit zijn. Binnenkort verwacht ik dat we naar buiten kunnen komen met meer nieuws.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag tweede klasse A.

Foto Hans van Beek: Hans Schakel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)