AMVJ uitzinnig van vreugde

AMVJ heeft na een slopende wedstrijd de finale van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse gehaald. De ploeg van Maurice Kuijper was na 120 minuten voetbal aan de winnende hand. AH’78 werd met 3-0 verslagen. De beslissende goal viel één minuut voor het verstrijken van de verlenging.

Uitzinnig van vreugde vielen de spelers elkaar na afloop in de armen. Als of de promotie al een feit was. Kuijper: “Eerst hebben we gestreden om als nieuwkomer in de tweede klasse ons te handhaven. Toen om een periode te winnen, daarna moesten we de dreun van vorige week verwerken (2-0 verlies in Huizen, red) en dan moesten we vandaag ook nog eens met drie goals verschil winnen. We zitten nu bij de laatste vier en drie ploegen zullen promoveren. Daarom vieren we het zo uitbundig”.

De opsomming van Kuijper klopt en als je alles op een rijtje zet ook gerechtvaardigd maar feit blijft wel dat promotie nog niet gerealiseerd is. Volgende week wacht in en tegen Marken de eerste finale wedstrijd. Op negen juni is de return in Amstleveen. Uitschakeling levert de ploeg nog een herkansing op (dinsdag twaalf juni tegen de verliezer van Geinoord/Benschop). Over een week dus al weer. Gezien de inspanning van het seizoen en de verlengde wedstrijd tegen AH’78 zal dat een zware opgave worden zeker gezien de krappe selectie die de ploeg momenteel heeft. Aanvoeder Mark Schol: “We misten zes basisspelers en drie van hun vervangers. Dat hebben we aangevuld met jongen uit het tweede elftal. Dat is ook de kracht van AMVJ. We trainen altijd samen, zijn een hechte ploeg”, om vervolgens lachend te vervolgen  “Iemand heeft wel eens gezegd bij AMVJ wordt iedereen een goede voetballer”.

In de eerste helft was AMVj voetballend de betere ploeg zonder dat het echt te heel veel grote kansen kwam. AH’78 kon rustig achter over leunen en afwachten wat er zou gebeuren. Wieger Visser was nog het dichtst bij een treffer en Ousman Sonko zag een schot over gaan. Vlak voor rust werd het goede combinatie spel beloond met een treffer. Chris Boer stuurde Visser weg in de diepte maar keeper Maarten Roomer was er net op tijd en greep prima in. Hij aarzelde echter te lang om de bal weg te trappen zodat Sonko ineens de bal voor zijn voeten kreeg. Zo’n man of tien stonden voor hem maar het doel was leeg. Bekeken en beheerst schoot hij over alles en iedereen raak.

De tweede helft was beduidend van een minder niveau. AH’78 had redelijk de controle en AMVJ begon vooral tegen de klok te voetballen. Uiteindelijk was het Sonko, de kleinste man van het veld, die uit een vrije trap van Dirk van Moorselaar de 2-0 binnen kopte. In de resterende speeltijd was Schol tot tweemaal toe met een vrije trap nog dicht bij de 3-0 maar de verlenging kon niet meer voorkomen worden.

Chris Boer, eerder deze week nog gekozen tot ’talent van Amstelveen’ is blij na de bevrijdende 3-0 zege op AH’78

De hitte begon zijn tot te eisen. Sonko schoot nog een keer over en AH’’78 kreeg via invaller Bilal Marrouna nog een mogelijkheid. Terwijl iedereen zich al had neergelegd bij een strafschoppenreeks was het invaller en tweede elftal speler Anthony de Leeuw die zijn ploeg met een lage schuiver naar de volgende ronde schoot. Het gebeurde in de 119e minuut. Een oorkaan van vreugde brak los. Schol: “Het is mooi om te zien dat alle doelpunten gemaakt worden door spelers uit het tweede. Het samen trainer van beide teams betaald zich nu uit”. Kuijper: Vandaag even feesten en dan op naar volgende week. Ik hou alle jongens die ik vandaag heb gebruikt er bij. Tjerk Veltman en Jimmy Jansen zijn er dan waarschijnlijk ook weer bij dus we worden alleen maar sterker”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)