Home / slideshow / AMVJ verdient ING-sponsorcontract voor vrouwenvoetbal

AMVJ verdient ING-sponsorcontract voor vrouwenvoetbal

AMVJ is een van de 60 clubs die de komende drie seizoenen door ING financieel worden gesteund om de vrouwentak van de vereniging naar een nog hoger niveau te brengen. Dat maakte bondscoach Sarina Wiegman twee weken geleden middels een webinar officieel aan de vereniging bekend. AMVJ-voorzitter Lex van Hees heeft met zijn club mooie plannen met de bijdrage van de Nederlandse bank.

Van Hees stuurde vlak voor de bekendmaking van de ING-actie, nog vóór maart, een e-mail naar de sponsormanager van ING. De voorzitter onderzocht namelijk de mogelijkheden om het vrouwenvoetbal binnen AMVJ naar een hoger plan te tillen. Toen hij hoorde dat ING vanaf maart deze mogelijkheid bood, twijfelde hij geen moment om een plan in te dienen. “De actie van ING kwam eerlijk gezegd op een uitstekend moment, want we waren net bezig met het oprichten van een damescommissie. Zodoende kon ik de dames die in de commissie plaatsnemen, direct dit mooie project aanreiken. Vervolgens zijn ze aan de slag gegaan en hebben ze een prachtig plan gemaakt.”

Uit 300 clubs mochten ‘slechts’ 60 verenigingen zich gelukkig prijzen met een sponsorcontract. AMVJ zat, tot opluchting van Van Hees, aan de goede kant van de streep. “De afgelopen jaren hebben we het vrouwenvoetbal binnen onze vereniging op een snel niveau ontwikkeld. In drie jaar tijd zijn we van één naar vijf teams gegaan. Vanwege onze strakke begroting was er nooit veel geld vrij voor het vrouwenvoetbal. We hebben echter ook meiden die wat meer willen dan trainen en wedstrijden spelen, en qua niveau een stap willen maken. Daarvoor heb je simpelweg budget nodig. Met de financiële ondersteuning van ING is dit in de toekomst mogelijk.”

Het plan van AMVJ bestaat uit verschillende onderdelen, zo legt Van Hees uit. “Een van de aspecten heeft betrekking op meer selectievoetbal binnen de vrouwentak van de club. We hebben de afgelopen jaren namelijk gemerkt dat we bovenal beginners aantrekken of meiden die op latere leeftijd besluiten te voetballen. Dan zie je dat ze niet altijd veel voetbalervaring hebben, waardoor het spelen ook niet altijd even lekker gaat. Daarom hebben we een tijdje terug een vrouwenvoetbalschool opgericht, waarbij beginners eerst het basisniveau kunnen bereiken voordat ze aan het grote werk beginnen. In het plan gaan we een stap verder, door meerdere keren per week te trainen, professionele trainers voor de groep te zetten en de doelstelling uit te spreken te willen promoveren. Daarnaast willen we meiden scheidsrechters- en trainerscursussen aanbieden en plannen we een gezamenlijke kick-off aan het begin van het seizoen. Dat is in de vorm van een event, waarbij we het nieuwe seizoen inluiden met een barbecue. Zo geven we het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht die het verdient.”

Tekst: Jordi Smit

AMVJ haalt ervaren speler binnen en verlengt met hoofdtrainer Kumar

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)