AMVJ verliest aansluiting

In de zaterdag tweedeklasse A heeft het Amstelveense AMVJ de aansluitiing met de top een beetje uit het zicht verloren. De ploeg van Maurice Kuijper verloor op eigen terrein met 0-1 van Castricum. Het was dit seizoen pas de tweede nederlaag voor AMVJ. Amstelveen en TOB gingen beiden onderuit en degradatie lijkt onafwendbaar.

Castricum was zaterdag nauwelijks beter dan AMVJ, maar het won wel de topper in de tweede klasse A. 0-1 werd het aan ’t Loopveld in Amsterdam. Niels Popping was al na 15 minuten de matchwinner. Castricum speelde nauwelijks beter dan de ploeg van Maurice Kuijper (foto). Een mooie wedstrijd werd het ook al niet, daarvoor werden er veel te weinig kansen gecreëerd. Arbiter Pieter de Jong vergat vlak voor tijd Castricum-verdediger Umberto Molina van het veld te sturen. Molina belette een doorgebroken AMVJ-speler de weg naar het doel. Het was voor AMVJ pas de tweede nederlaag van het seizoen. Eerder werd alleen verloren van Monnickendam.

Amstelveen nam nog wel een 1-0 voorsprong in Zuidoost Beemster tegen ZOB. Vicent Hoeksema zorgde in de 32ste minuut voor de voorsprong. Erg lang kon de ploeg van Rene Rooth daar niet van genieten want drie minuten later was het al weer gelijk.  Amstelveen, dat bij lange na niet compleet was, stond toen minuten na rust met 2-1 achter. Uiteindelijk liep de ZOB uit naar 4-1.