AMVJ verliest in beker van NVC

AMVJ is er niet in geslaagd om door te stoten in de beker. In de omgedraaide wedstrijd tegen NVC werd er met 2-4 verloren. Schande was het niet. AMVJ voetbalde goed, maar zag met name in Kiki Musampa veel individuele kwaliteiten bij de tegenstander. De ploeg van Maurice Kuijper kan zich nu volledig concentreren op de competitie, waar twee belangrijke wedstrijden wachten.

AMVJ begon gewoon met hun eigen spel aan de wedstrijd vanavond. Druk zetten en daarna de spitsen proberen te bereiken. Het doelpunt bleef echter uit en aan de andere kant stond Kiki Musampa in het veld. In de 28e minuut zorgde hij voor de voorsprong voor NVC na een ingedraaide vrije trap. Nog voor rust kon AMVJ een corner niet goed wegwerken en in derde instantie ging de bal via de binnenkant van de paal erin. 0-2 voor NVC, wat tevens de ruststand was.

Na rust kwam ANVJ terug in de wedstrijd en hoe. Nadat Tjerk Veltman eerst de 1-2 had binnengewerkt, tekende hij ook voor de gelijkmaker. De NVC keeper dacht de bal over hem heen te kunnen uitverdedigen, maar Veltman positioneerde zich zelf goed,en werkte de bal weer over de keeper. Met deze 2-2 lag alles weer open. Slechts kort kon AMVJ hiervan genieten, want wederom Musampa trof het doel na een vrije trap op maat. Na deze 3-2 ging Dirk van Moerselaar sterk door en had het misschien zelf moeten doen. In plaats daarvan trok hij de bal terug, maar er was niemand om het af te ronden. Na deze enorme kans maakte NVC het in de counter vlak voor tijd af met de 2-4. Wedstrijd gespeeld en een opgeheven AMVJ.

Trainer Maurice Kuijper:
Kuijper:’Prima wedstrijd. We deden goed mee en hoeven ons nergens voor te schamen. Zij hebben uitstekende spelers en dat was wel het verschil. We zaten even in de flow na de 2-2, maar konden dat net niet benutten. Jammer dat we eruit zijn, wij nemen elke wedstrijd serieus. Nu de competitie, waar we uit moeten naar Opperdoes en dan DVVA krijgen. Deze wedstrijden bepalen hoe we ervoor staan in de winterstop. Maar eigenlijk doen we het zo goed, dat iedereen tevreden is’.

Met de uitschakeling van AMVJ wordt het clubje Amsterdamse clubs in de beker erg mager. Toch jammer, want bekervoetbal blijft toch erg leuk.