AMVJ verslaat Castricum en verstevigt koppositie

In Amstelveen heeft AMVJ een geflatteerde overwinning behaald. Het elftal van Maurice Kuyper speelde, op een korte fase voor rust na, erg matig vanmiddag. Desondanks wist AMVJ vier keer te scoren en won het met 4-2 van Castricum. Door de zege en het verlies van BOL in de tweede klasse A heeft AMVJ een gaatje geslagen op de ranglijst, de voorsprong op nummer twee AFC bedraagt nu drie punten.

De openingsfase was overduidelijk voor Castricum. De bezoekers waren een aantal keren gevaarlijk, zo schoot De Koning in de zevende minuut op de paal. Even later kwam AMVJ tegen de verhouding in op voorsprong. Een bal die tussen de verdediging en keeper Jansen viel werd door Rene Boer fantastisch binnengeschoten. Lang konden de gastheren echter niet van de voorsprong genieten. Keeper Levien Rocha liet een voorzet los en spits Remko Hoek schoot de bal knap in het doel. De keeper blesseerde zich hierbij aan zijn vinger en leek hier veel last van te houden. Omdat er geen wisselkeeper beschikbaar was bleef de goalie toch staan.

Na de twee goals daalde het niveau van de wedstrijd naar een dramatisch niveau. Weinig kansen en heel veel onnodig balverlies, voor de toeschouwers was het moeilijk om de aandacht bij de wedstrijd te houden. Vlalk voor rust krabbelde AMVJ een beetje op en waren er een paar goede combinaties te zien. Maar gescoord werd er niet en dus begonnen beide elftallen met een 1-1 stand aan de thee. In de pauze bleek dat Rocha niet door kon spelen en dus moest veldspeler Dennis Frijn in de tweede helft onder de lat gaan staan.

AMVJ kwam na vijftig minuten opnieuw op voorsprong. Imke van Moorselaar schoot een houdbare bal van net buiten het strafschopgebied tegen het net. Castricum was duidelijk van slag en kreeg een aantal minuten later de volgende treffer te verwerken. Ditmaal was Van Moorselaar de aangever en schoot Tjerk Veltman snoeihard binnen. Zo leken de gastheren de wedstrijd binnen een aantal minuten te beslissen.

20131130_151606

Maar het elftal van Ron van de Velde gaf niet op en kwam terug in de wedstrijd. De AMVJ verdediging kreeg de bal niet uit de zestien en Castricum aanvoerder Daan Hamaker kon hiervan koppend profiteren. Na de 3-2 probeerde Castricum het wel maar was het elftal niet bij machte om het de achterhoede van AMVJ lastig te maken. Vlak voor tijd besliste de thuisclub het duel nadat Jonne Seriese een assist van invaller Mark Schol afrondde. Nadat de uitstekende scheidsrechter Schram affloot was de vreugde bij AMVJ groot, een matig duel werd toch winnend afgesloten.

Kuyper was niet tevreden over het vertoonde spel van zijn team. Kuyper: “Wij begonnen slecht vandaag en hebben ook in de rest van de wedstrijd niet goed gespeeld. Alleen vlak voor rust kende we een goede fase waarin we mooie combinaties op de mat legde. Dat we ondanks ons matige spel toch winnen is natuurlijk hartstikke mooi.”

Van de Velde baalde van de nederlaag. “Wij begonnen goed en hadden op voorsprong moeten komen. Door grote fouten krijgen we vier goals tegen en verliezen we de wedstrijd. Maar een compliment aan AMVJ, zij speelden als een hecht collectief en hebben hard voor de overwinning gestreden.”