AMVJ verspeelt twee keer riante voorsprong tegen BOL

De topper tussen de nummers drie en vier AMVJ en BOL in de zaterdag tweede klasse A heeft veel doelpunten maar geen winnaar opgeleverd. De ploeg van Hans Schakel verspeelde op eigen veld twee keer een voorsprong van twee doelpunten en mocht uiteindelijk nog van geluk spreken dat het een punt pakte tegen BOL: 4-4.

De eerste wedstrijd sinds twee maanden, de eerste wedstrijd na de winterstop. AMVJ wilde goed van start gaan tegen BOL, maar dat na liefst twintig seconden de bal al in het vijandelijke net lag, hadden ze niet durven wensen. Direct na de aftrap zette Chris Boer aan, ging langs zijn tegenstander en zijn lage voorzet werd door de teruggekeerde Bram Owusu net langs BOL-doelman Steven Boon getikt: 1-0. “Een droomstart”, lacht trainer Hans Schakel. En die droomstart kreeg ook zijn gewenste gevolg. Na elf minuten werd de voorsprong namelijk verdubbeld. Een vrije trap van Jonne Seriese leek door Owusu verlengd te worden. De doelman kon de bal niet vastpakken en Tjerk Veltman was alert door hier optimaal van te profiteren (2-0).

AMVJ - BOL

Met de snelle 2-0 voorsprong sleep er al vroeg wat gemakzucht in bij de Amstelveners. Door slordig balverlies achterin gaf AMVJ het veel te makkelijk weg en liet het BOL terug in de wedstrijd komen via topschutter Pieter Bas den Hartigh (2-1). De gasten wisten meteen dat er meer te halen viel. AMVJ kon de eerste helft niet zorgvuldig uitspelen en gaf vlak voor rust zelfs een strafschop weg. Aanvoerder Bram van der Driest liep Den Hartigh ongelukkig in de rug en de bal werd op de stip gelegd. AMVJ mocht niet klagen, want Van der Driest kreeg een preek van scheidsrechter Germs in plaats van zijn tweede gele kaart. Doelman Levien Rocha wist de penalty van Sietse Brandsma uit het doel te houden, maar de daaropvolgende hoekschop zorgde wel voor de gelijkmaker. Eerst werd een kopbal van Brandsma nog via de lat en verdediger Jeroen Halsema uit het doel gehouden, maar de inzet van Chris Rijnders ging wel hard tegen de touwen: 2-2.

De tweede helft leek identiek aan het eerste bedrijf. Na elf minuten was er weer een marge van twee doelpunten. Zo schoot Seriese een strafschop hard binnen, nadat de scheidsrechter een overtreding van René Rootlieb op Owusu bestrafte met een strafschop, en schoot Bram Owusu een volley van buiten het strafschopgebied knap in de korte hoek (4-2). Schakel: “In de rust hebben we het over de verdedigende organisatie gehad. Nu begonnen we weer meteen goed en hoopte ik dat we niet weer fouten zouden maken.”

AMVJ - BOL

Toch ging het weer fout achterin bij AMVJ. Door niet goed opletten kwam BOL na ruim een uur spelen opnieuw terug in de wedstrijd via Sietse Brandsma, die met een kopbal bij de eerste paal een hoekschop van Niek Leegwater tot doelpunt promoveerde: 4-3. En een kwartier voor tijd werd de voorsprong van twee doelpunten goed gemaakt door de gasten. Koen Tros kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal onbereikbaar in de verre hoek (4-4).

De doelpuntrijke wedstrijd kon nog een dramatisch einde krijgen voor AMVJ, maar nadat invaller Timon Plak door de verdediging wist te komen, ging zijn lob net over de lat. “Daar kwamen we nog goed weg”, aldus Schakel na afloop.” Het bleef bij een 4-4 gelijkspel, waar AMVJ met gemengde gevoelens op terug zal kijken. “Met een gelijkspel kan ik, over de hele wedstrijd gezien, wel leven. Maar eigenlijk hebben we twee punten laten liggen. We hadden meer kansen dan BOL en dat we twee keer een ruime voorsprong weggaven, had eigenlijk niet gemogen.”