AMVJ vervolgt zegereeks op visite bij Marken

Na een stroeve competitiestart heeft AMVJ de smaak te pakken. De formatie van trainer Hans Schakel won voor de vijfde keer op rij. Op bezoek bij Marken waren de Amstelveners vanmiddag met 1-3 te sterk. Door de zege stijgt AMVJ naar de derde plaats in de zaterdag tweede klasse A, waar de verschillen in de top van de ranglijst tot nu toe enorm klein zijn.

Het belang van dit duel was vooraf duidelijk. Beide teams hadden dertien punten op zak en een zege betekent aanhaken in de top. AMVJ stond hier het best bij stil en was vanaf het begin de betere ploeg. Na een paar kleine kansen kwamen de bezoekers halverwege de eerste helft dan ook op een verdiende voorsprong. Devery Boldewijn legde de bal uit een afgeslagen corner van Jeroen Halsema opzij naar Jimmy Jansen, die de 0-1 binnen schoot.

Ook na de openingstreffer was AMVJ de baas op Marken. De gasten leken voor de pauze al 0p 0-2 te komen na een treffer van René Boer. Tot grote verbazing van Schakel werd het doelpunt afgekeurd. “Het was weer eens raak met de grensrechter. Imke van Moorselaar passte de bal nota bene terug op Boer. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat wij worden benadeeld door de grensrechter.”

Met een 0-1 voorsprong op zak begon AMVJ ook na de pauze sterker dan de thuisploeg. Twaalf minuten na rust vergrootten de gasten alsnog de marge. Een steekbal van Bart Zoet werd fraai afgerond door Boldewijn. Na dit doelpunt leek de wedstrijd gespeeld en kabbelde zo een beetje voort. Tot minuut 71. Een hoekschop van Marken werd binnen gekopt door Ramon Veerman. “Dan wordt het toch een andere wedstrijd. Met steun van een paar honderd man geloofde Marken er weer in”, kijkt Schakel terug.

Zonder grote kansen te creëren was Marken een aantal keer dreigend voor het AMVJ-doel. Verder dan 1-2 kwam de thuisploeg echter niet. AMVJ daarentegen wel. De gasten zorgden zeven minuten voor het eind voor de 1-3 eindstand. Van Moorselaar vond het net uit de rebound van een schot van Bram Owusu. AMVJ maakte vlak voor tijd aanspraak op nog een treffer. Een poging van invaller Robin Telkamp zeilde echter net over de kruising.

Door de winst komt AMVJ op zestien punten uit acht wedstrijden en klimt zo naar plek drie in de zaterdag tweede klasse A. Volgende week wacht de topper op eigen veld tegen AFC. Schakel heeft er vertrouwen in: “Ik heb een zeer goed gevoel over de ploeg. We pakken steeds meer dingen zelf op en ik zie ook meer zelfstandigheid voor aanvang van de wedstrijd.”

Verslag: Justin Crombeen
Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)