AMVJ viert feest na misstap HBOK

In de tweede klasse A heeft AMVJ, zonder zelf in actie te komen, de eerste prijs van het seizoen gewonnen. Doordat BOL het inhaalduel van HBOK wist te winnen is het elftal van Maurice Kuyper periodekampioen geworden. Ook is AMVJ nog steeds koploper, de voorsprong op HBOK en DVVA bedraagt één punt.

De club uit Amstelveen had het winnen van de tweede periode dus niet meer in eigen hand en moest hopen op puntverlies van HBOK in het inhaalduel tegen BOL. AMVJ-coach Maurice Kuyper: “We hadden dit niet verwacht en gingen uit van een overwinning voor HBOK. Dat HBOK uiteindelijk verliest in natuurlijk fantastisch, we zijn dan ook hartstikke blij met deze prijs. Toevallig hadden we al een etentje gepland en zijn we de prijs dus nu(zaterdagavond) met de hele selectie aan het vieren.”

Volgens Kuypers zorgt de prijs voor opluchting bij AMVJ. Kuypers: “Er is een last van onze schouders gevallen omdat we door deze prijs minimaal nacompetitie hebben. Maar daar nemen we geen genoegen mee. We zijn nog steeds koploper en gaan nu vol voor het kampioenschap. ”

Kampioenschap of niet, Kuypers zal volgend seizoen niet meer voor de groep van AMVJ staan. Kuypers: “ Helaas heb ik nog niks. Op dit moment ziet het er zuur uit en lijkt het erop dat ik voor volgend seizoen geen nieuwe club zal vinden. Als het inderdaad niet gaat lukken zal ik analyses voor trainers gaan maken. Daarnaast heb ik me ingeschreven voor de TC1-cursus, de kans dat ik daarvoor zal worden ingeloot is echter klein. Maar het liefst ga ik volgend seizoen weer als trainer aan de slag.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)