Schol gaat voor kampioenschap met AMVJ

AMVJ is de trotse koploper van de Tweede klasse A op zaterdag, maar niemand had dat durven denken na een matige start. De ploeg van Maurice Kuijper wist geen één van haar eerste drie wedstrijden te winnen, maar daarna ging het lopen bij de formatie uit Amstelveen. De laatste zeven wedstrijden werden allemaal gewonnen en daardoor staat AMVJ na 10 speelronden bovenaan met 22 punten.

Aanvoerder Mark Schol, die zelf door blessures nog niet veel in actie kwam, vindt het mooi dat zijn ploeg nu koploper is. Schol: “De eerste wedstrijden van het seizoen waren we nog zoekende, maar daarna ging het eigenlijk vrij makkelijk. We hebben toen de draad van vorig jaar weer opgepakt.”

Volgens Schol was er binnen de groep niet echt sprake van een omslagpunt na de mindere start. “We hebben ervoor gezorgd dat de afspraken weer helder waren. Daardoor staan we nu ook weer beter. Daarnaast kostte het even tijd om de nieuwe jongens in ons systeem toe te passen. Zij moesten natuurlijk ook even wennen aan ons spel. Nu zij eraan gewend zijn, gaat het veel beter.”

2605 schol
Foto Amsterdamman.com: Mark Schol in actie voor de huidige koploper van de zaterdag Tweede klasse A

Vorig jaar deed AMVJ ook lange tijd goed mee, maar haakte de ploeg uiteindelijk af. Dit jaar moet het anders. Schol: “We moeten gewoon voor het kampioenschap gaan. Vorig seizoen hebben we het zelf verpest, toen gingen we er ineens minder voor doen. Terwijl inzet en drive tot onze krachten behoren. Schol ziet zeker kansen voor AMVJ dit seizoen. “We zijn de laatste weken goed bezig, hebben nu al zeven wedstrijden op rij gewonnen. Daarnaast ontbeert deze competitie ook een echte kampioenskandidaat in mij ogen. Degene die straks na de winterstop een sterke reeks neerzet, maakt een hele goede kans om de titel te pakken. Maar de top 6 zit heel dicht bij elkaar dus het zou zomaar kunnen dat wij juist die ploeg zijn.”

Op 30 november speelt AMVJ weer een competitiewedstrijd in de zaterdag Tweede klasse A. De koploper speelt dan thuis op sportpark ’t Loopveld tegen FC Castricum, dat afgelopen zaterdag nog met 3-0 van AFC won.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)