AMVJ wint derby van AFC

AMVJ heeft vanmiddag  de derby gewonnen tegen AFC. De eindstand van 2-0 was al bij de rust bereikt. AMVJ is hiermee koploper geworden in de zaterdag 2e klasse A. Voor AFC zijn de druiven zuur. Na drie wedstrijden is er nog geen punt behaald en moet de ploeg van Wessel Colijn uitkijken dat het niet een heel moeilijk seizoen gaat worden.

AMVJ begon sterker aan de wedstrijd dan AFC. De ploeg zette veel druk op de tegenstander en probeerde bij balbezit snel naar de goal te spelen. AFC had hier moeite mee en verloor de slag op het middenveld. Bram van der Driest kreeg al na 12 minuten de eerste kans voor AMVJ en ook Tjerk Veltman kwam dichtbij het doel van AFC keeper Peter van der Linden. De felle strijd leverde vervolgens een paar gele kaarten op van de 7 die er deze middag in totaal werden gegeven. In de 20e minuut legde Imke van Moorselaar aan. Zijn schot werd onderweg nog twee keer aangeraakt, maar de 1-0 kwam toch op zijn naam te staan. Even slikken voor AFC dat daarna wel een goede kans kreeg toen David Weinstein ineens oog in oog met keeper Levien Rocha van AMVJ stond. De laatste redde. Rond het half uur werd spits Tjerk Veltman van AMVJ diep gestuurd. Zijn verdediger Bobby Gehring kon hem niet bijhouden en Veltman tikte de bal zeer beheerst langs de uitgekomen doelman Van der Linden. Waar menigeen dacht dat de bal voorlangs zou gaan, rolde hij net voor de 2e paal binnen. 2-0. Een uitstekende goal van uitblinker Veltman. Hoewel AFC daarna nog een kansje kreeg via Dustin Woodward veranderde de stand voor rust niet meer.

Uitblinker Tjerk Veltman scoorde de 2-0

Na rust een ander beeld. AFC kwam goed uit de startblokken en nam het initiatief over van AMVJ, dat ver terug moest. Via Ben van Kessel en Benno Nihom kwam AFC sterk door over de vleugels. De beslissende voorzet kwam er echter niet. AMVJ moest achteruit, maar kreeg in de counter een paar opgelegde mogelijkheden. Veltman en Imke van Moorselaar mochten alleen op de keeper af, maar konden het niet afronden. AFC kreeg ook een behoorlijke kans via Nihom na goed terugleggen van Weinstein. De inzet was niet ver genoeg in de hoek, zodat keeper Rocha kon redden. In het restant van de wedstrijd wisselde beide coaches een paar spelers en deelde de scheidsrechter nog een paar gele kaarten uit, maar aangezien AFC niet bij machte was om de aansluiting te forceren konden de handen bij AMVJ na negentig minuten en een 2-0 stand de lucht in. Zij zijn de nieuwe koploper.

Trainer Wessel Colijn van AFC was niet blij na afloop.
Colijn:’Het lijkt wel of we in de hoek zitten waar de klappen vallen. In de eerste twee wedstrijden verliezen we onnodig en vandaag komen we maar niet tot scoren. Ik ben ervan overtuigd dat we gewoon bij de eerste vijf kunnen spelen, maar dit is niet de start die ik voor ogen had.’

Trainer Maurice Kuijper van AMVJ stond er vrolijker bij.
Kuijper:’Ik denk dat het een terechte overwinning was. In de eerste helft waren we beter. In de tweede helft moesten we terug, maar gaven we ook niet veel weg. Ik moet de hele ploeg een compliment geven. Ik dacht na de voorbereiding niet dat we na drie wedstrijden de volle negen punten zouden hebben. Daarnaast is het speciaal om van mijn oude coach Wessel Colijn te winnen. Volgende week wordt het lastig. We spelen dan tegen Aalsmeer, een ploeg waar we zelden of nooit van winnen.’

AMVJ is nu dus koploper en is samen met WVHEDW nog ongeslagen. Het is afwachten of het in aanloop naar de eerste confrontatie tussen beide zo blijft.

Wessel Colijn: ‘Hoek waar de klappen vallen’