AMVJ wint voor de zevende maal op rij

In Zuidoost Beemster heeft AMVJ een ruime overwinning behaald. Tegen ZOB kende het elftal van Maurice Kuyper een lastige eerste helft, desondanks scoorde AMVJ voor rust. Na de pauze zorgde een zuivere hattrick van Tjerk Veltman voor een ruime 0-4 overwinning. Door de zege blijft AMVJ koploper in de tweede klasse A met drie punten voorsprong op AFC.

AMVJ startte zwak. ZOB was veel feller en kreeg al snel twee open schietkansen maar gescoord werd er niet. In de 38ste minuut kwamen de gasten, tegen de verhouding in, op voorsprong. Een voorzet van Imke van Moorselaar werd bij de tweede paal door Jonne Seriesse binnen gewerkt. Zo werd er met een 0-1 stand aan de thee begonnen.

Na de pauze speelde AMVJ veel beter dan in het eerste bedrijf. De gasten uit Amstelveen gaven niks weg en hadden controle over de wedstrijd. In de 53ste minuut kreeg AMVJ een strafschop. Tot ieders verbazing werd deze door Seriesse tegen de binnenkant van de paal geschoten. Niet veel later besliste Tjerk Veltman het duel. De AMVJ-er scoorde maar liefst drie keer binnen vijftien minuten en zorgde voor de 0-4 einduitslag.

Waar Veltman overduidelijk de man van de wedstrijd was speelde AMVJ-keeper Yannick van der Meijs ook een goede wedstrijd. AMVJ-Trainer Kuyper: “Vorige week brak onze eerste keeper Rocha zijn vinger, hierdoor moest Van der Meijs onder de lat staan. Dit deed hij fantastisch, met een aantal prima reddingen heeft hij ons op bepaalde momenten op de been gehouden.”