AMVJ worstelt zich langs OSV in enerverende derby

In een zeer boeiend derbygevecht heeft AMVJ een belangrijke zege binnengesleept op OSV. De bezoekers uit Noord kwamen vroeg aan de leiding, maar de Amstelveners trokken uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind. OSV’er Dave Sijbrands werd na rust met waarschijnlijk een gescheurde enkelband afgevoerd naar het ziekenhuis. De thuisploeg handhaaft zich door de winst op de derde plek in de zaterdag tweede klasse A.

HAV-Article-AMVJ-OSV-duel-2-2

Vooraf was het treffen tussen beide ploegen al een mooi affiche. In het veld werd dit vanaf de start ook dubbel en dwars waargemaakt. Het tempo lag hoog en de gasten zetten AMVJ scherp onder druk. Met resultaat, want OSV kwam na vier minuten via Adil Jamal al aan de leiding. Doelman Levien Rocha zat er nog bij, maar niet voldoende om de treffer buiten het doel te houden. AMVJ kwam na dit doelpunt wat beter in de wedstrijd. De bordeauxrode formatie van trainer Hans Schakel kreeg meer de gelegenheid voor haar bekende positiespel en kwam na een kwartier langzij. Bram Owusu bediende Imke van Moorselaar, die de verre hoek vond: 1-1.

In het verdere verloop van de eerste helft had AMVJ het heft in handen. Toch konden de gastheren dit niet echt omzetten in grote mogelijkheden. Robin Meerhoff probeerde het een paar keer vanaf de tweede lijn, maar zijn schoten werden gepakt door Marco Keevel. Met ongeveer een half uur op de klok kreeg Mark Schol het op de heupen. De verdediger stoomde door via de rechterkant en gaf Keevel het nakijken: 2-1. Na deze treffer zorgden beide ploegen nauwelijks voor gevaar. Alleen Van Moorselaar had voor de thuisploeg voor de rust nog wat aan de score kunnen doen. Zijn inzet zeilde voorlangs.

HAV-Article-AMVJ-OSV-Schol-1

De tweede helft werd grimmiger en grimmiger. Scheidsrechter Leijdekker trok in het eerste bedrijf al een aantal gele prenten en ook na de pauze moest de leidsman af en toe scherp optreden. AMVJ kwam in minuut vijftig goed weg na een charge van Meerhoff, die al een kaart op zak had. Slachtoffer Sijbrands hield aan het voorval waarschijnlijk een gescheurde enkelband over en werd meteen afgevoerd richting het ziekenhuis. ”Dit was een moment waar de scheidsrechter volledig mis zat. In mijn ogen was dit het omslagpunt en moesten zij hierna eigenlijk verder met tien man”, kijkt OSV-trainer Kai Meeuwsse terug. Schakel nam Meerhoff in bescherming en haalde de middenvelder naar de kant.

De gasten kwamen even later nog wel op 2-2. Jamal ging individueel op pad en verschalkte Rocha in de korte hoek. Lang kon OSV niet genieten van het doelpunt, want Chris Boer poeierde AMVJ een minuut later weer op voorsprong. Hierna verzuimde AMVJ via kansen voor Owusu en Van Moorselaar de marge te vergroten. Inmiddels raakten de gemoederen aan de zijlijn, mede door de arbiter, steeds meer verhit. Het leverde pittige discussies en woorden op tussen beide trainers, maar ook tussen de scheidsrechter en de trainers. Meeuwsse: ”Ik vond dat de scheidsrechter dit zelf heeft gecreëerd.”

HAV-Article-AMVJ-OSV-blessure-2

Op het veld viel in het slot ook nog genoeg te beleven. OSV rook nog een kans op een remise en was hier via een kopbal op de lat van aanvoerder Mischa Klaver ook dichtbij. Aan de overzijde werd invaller Joram Melis de doorgang belemmerd door een onterecht vlagsignaal van de grensrechter. De slotkans was via David Zwiebel voor de bezoekers. De spits miste net het geluk om een voorzet van Niels Rietvelt binnen te lopen, waardoor de zege voor AMVJ een feit was.

Door de overwinning blijft AMVJ bovenin meedoen in 2A. Met het vertoonde spel was Schakel echter niet tevreden. ”Het was één van de mindere wedstrijden van ons tot nu toe. We krijgen net als van de week in de beker (Real Sranang 9-4 winst red.) te makkelijk goals tegen. Verdedigend kan het veel beter.” Meeuwsse was niet te spreken over het veld: ”Daardoor speelden we de lange bal om in ieder geval nog een punt binnen te slepen, waar we wel recht op hadden.”

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Ricky SportPhotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)