Foto Tom Poederbach: AMVJ - AFC

AMVJ zet volle score ook tegen AFC door

Voor de vijfde keer op rij heeft koploper AMVJ in de zaterdag tweede klasse A weten te winnen. De ploeg van Hans Schakel was nu met 3-0 te sterk voor AFC, een stand die halverwege al op het scorebord stond.

Lang hoefde de thuisploeg niet te wachten op de eerste treffer. Nadat eerst een schot van Bram Owusu gestopt werd, was de aanvaller na een kwartier spelen wel trefzeker met een schot in de verre hoek. AFC-doelman Jort Berghuis kon de 1-0 achterstand niet voorkomen en werd vier minuten later opnieuw gepasseerd. Na een overtreding van verdediger Justin Swart kreeg AMVJ een strafschop die feilloos werd benut door Mark Schol (2-0).

_MG_3798

AFC probeerde ondanks de vroege achterstand terug in de wedstrijd te komen. De ploeg van Wessel Colijn nam meer het initiatief, maar zonder echte kansen. De gasten kregen vlak voor rust opnieuw een tik te verwerken toen AMVJ de ruststand op 3-0 bepaalde. Een goed uitgespeelde aanval van de thuisploeg werd door Imke van Moorselaar van dichtbij tot doelpunt gepromoveerd.

Na de rust stond er een ander AFC op het veld dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Toch waren de kansen voor de thuisploeg via Owusu en Rene Boer, al bleef een vierde treffer van de middag uit. Naarmate het einde naderde kreeg ook AFC goede mogelijkheden. Na een klein uur kopte Soufian Ben Abdelslam eerst over het doel en schoot een kwartier later van dichtbij naast.

_MG_3803

De grootste kans voor de gasten kwam tien minuten voor tijd. Nadat eerst een vrije trap van Gijs Niehe knap werd gered door AMVJ-doelman Levien Rocha, schoot David Weinstein in de rebound recht op de keeper af. De 3-0 stand bleef de hele tweede helft op het scorebord staan, waardoor AMVJ na vijf wedstrijden met de volle vijftien aan kop gaat in de zaterdag tweede klasse A. AFC staat met slechts vier punten op een twaalfde plek.

Voor AMVJ was het een eenvoudige middag. Schakel: “Ik heb me geen enkel moment zorgen gemaakt, zelfs niet toen AFC aan het eind van de wedstrijd nog iets terug leek te doen. Daar waren we namelijk alert op. De 3-0 vlak voor rust was de beslissing, al hadden we nog de vierde treffer moeten maken. Maar een vrij gemakkelijke overwinning mogen we zeer tevreden mee zijn, we zijn nog altijd zonder puntverlies.”

Foto Tom Poederbach: AMVJ – AFC

Voor AFC zat er na een vroege achterstand niet veel meer in. Colijn: “Na twintig minuten liepen we al achter de feiten aan, doordat we bij de twee tegendoelpunten wel erg slecht verdedigden. We hadden een doelpunt moeten maken, dan was het een andere wedstrijd geworden. Als je zelf die aansluitingstreffer niet maakt, maak je het jezelf ook moeilijk.