Anass Benhammouch helpt DWS langs Hooglanderveen

Dankzij Anass Benhammouch heeft DWS de eerste drie punten in de zondag tweede klasse B binnen. De van AGB overgekomen middenvelder was tegen Hooglanderveen (2-0) enorm belangrijk door beide treffers voor zijn rekening te nemen.

Na tien minuten opende Benhammouch de score al. Hij zag dat doelman Rob van de Grootevheen iets te ver voor zijn doel stond en wipte de bal over de sluitpost heen: 1-0. Hooglanderveen zocht naar de gelijkmaker en was hier via Danny de Graaf, vanaf de middenlijn richting een leeg doel, dicht bij. DWS-keeper Yassin Roosblad was net op tijd terug op zijn post om de tegentreffer te voorkomen.

In het begin van de tweede helft speelde DWS de bezoekers even zoek en kwamen deze goed weg, omdat de Amsterdamse aanval vergat dit te vertalen in een grotere uitslag. Zo redde de doelman bekwaam op een inzet van Nouredinne Harrouni. Ondanks dat de thuisploeg sterker was en het wachtte op een tweede doelpunt, bleven de counters van Hooglanderveen gevaarlijk. Roosblad redde goed op schoten van Nassim Barkoki en Fabian Veenvliet.

Uit één zo’n onderschepte aanval gooide DWS het duel in het slot. Roosblad gaf een flinke trap naar voren, Benhammouch pikte de bal op en verraste Van de Grootevheen met een mooie lob: 2-0. Als de thuisploeg in de aanval iets zorgvuldiger was geweest en combinaties niet te ver zou hebben doorgevoerd, had de score nog hoger kunnen uitvallen.

Na twee wedstrijden heeft DWS drie punten. Komend weekend gaan de Amsterdammers op bezoek bij promovendus RODA’23. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.