Ankaraspor door winst op SDOB terug in linkerrijtje

Zondag vierdeklasser Ankaraspor lijkt de stroeve start aan dit kalenderjaar achter zich te hebben gelaten. De Amsterdammers pakten uit de eerste zes duels in 2019 slechts drie punten, maar boekten tegen SDOB alweer de tweede zege op rij: 4-2.

Echt gemakkelijk ging dat niet, want halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers uit Broek in Waterland brutaal aan de leiding door een openingstreffer van Thomas van de Starre. Lang kon SDOB niet van deze voorsprong genieten. Binnen zeven minuten trok Ahmet Haphap uit een hoekschop de stand gelijk. Nog voor de rust was de jonge aanvaller opnieuw trefzeker en zette hij de thuisploeg op een 2-1 voorsprong.

Toen Ramazan Ozcelik na een uur spelen een strafschop benutte voor de 3-1, was het duel eigenlijk al gespeeld. Tien minuten voor tijd deed Osman Celen hier een schepje bovenop met de 4-1. SDOB probeerde de schade nog te beperken. Een late treffer van Thijs Jesse was slechts voor de statistieken. Daarmee werd de eindstand op 4-2 bepaald.

Door de zege heeft Ankaraspor de zevende plek weer overgenomen van TABA. Volgende week gaat de middenmoter op bezoek bij koploper Nieuw West United, waar eind februari met 2-0 van werd verloren. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.