Ankaraspor stoot Real Sranang van eerste plaats

De sportparkderby in de vierde klasse G tussen Ankaraspor en Real Sranang heeft een verdiende 2-1 zege voor de thuisclub opgeleverd. Op Sportopark Middenmeer won de ploeg van Cengiz Dogan met 2-1 door twee doelpunten in de laatste tien minuten.

Het betekent dat de strijd om de eerste periodetitel volledig open ligt. Met nog één wedstrijd te gaan maken vier ploegen kans op de eerste prijs van het seizoen. Ankaraspor-trainer Cengiz Dogan gaf voor de wedstrijd al aan dat zijn ploeg alles in eigen hand heeft. “Twee keer winnen en we hebben hem.” Na de felle, maar sportieve, strijd met Real Sranang geldt dat nog steeds. Winst volgende week op concurrent Allen Weerbaar is voldoende voor de eerste periodetitel.

Foto HAV | Ankaraspor-trainer Cengiz Dogan

De zege tegen Real Sranang was er niet eentje die niet eenvoudig tot stand kwam. De ploeg van Ruben Codrington had het spel de eerste helft redelijk onder controle. Na een snelle afgekeurde goal van Trevor Uiterloo (wegens buitenspel) miste Real Sranang behoorlijk wat mogelijkheden om op voorsprong te komen. Uiterloo, Donavan Kesser en Jurgen Ceder wisten doelman Mehmet Taskin niet te passeren. Een fout van Ankaraspor-aanvoerder Omar Özcilik leidde de openingstreffer in. De voormalig jeugdinternational van Oranje Onder-15 verspeelde in zijn eigen strafschopgebied knullig de bal aan Kesser die vervolgens simpel de 0-1 kon maken.

Door het uitvallen van de geslepen en sterke spits Okutan (hamstring) ontbeerde Anakarspor in eerste instantie de nodige stootkracht, maar naarmate de wedstrijd vorderde nam het steeds meer het initiatief en de regie over. Real Sranang verloor de controle en zag de thuisploeg de nodige kansen krijgen. En schot van Mustafa Kiytik ging net naast en doelman Gregory Grot stond een treffer van Ramacan Özcilik in de weg. Ook Ahmet Haphap kon een kwartier voor tijd niet voor de verdiende gelijkmaker zorgen toen hij een voorzet van Omar Özcilik net naast schoot.

De emoties liepen steeds hogerop en dat resulteerde tien minuten voor tijd voor de nodige commotie. Veel duw- en trekwerk, waar iedereen zich ineens mee ging bemoeien, zorgde ervoor dat scheidsrechter Groot dreigde de wedstrijd te staken. Na een oponthoud van zo’n tien minuten bleven gele en rode kaarten uit en kon Ankaraspor wederom op jacht naar een doelpunt. Die viel uiteindelijk in de 81ste minuut. Aanvoerder Özcilik had allang de laatste linie verlaten om de aanval te ondersteunen. Toen doelman Grot een pegel van Veysel Tetik niet klemvast had, zorgde Özcilik in de rebound voor de 1-1.

Ankaraspor bleef op jacht gaan naar meer en dat werd beloond. In de eerste minuten van de ruim tien minuten extra tijd schoot Haphap, na een pass van Mohammed de 2-1 achter Grot (bekijk de video op onze Facebookpagina). Door de zege heeft Ankaraspor het winnen van de eerste periodetitel nog steeds in eigen hand. Voor Real Sranang, dat naar de vierde plaats zakte, is er alleen nog een theoretische kans.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de vierde klasse G

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)