Anouar Lakbila verruilt HBOK op de valreep voor SDZ

Anouar Lakbila moest behoorlijk schakelen. Op maandag kreeg de 21-jarige speler van HBOK te horen dat hij stage kon lopen bij een evenementenbureau, waardoor het voetballen op zaterdag voor hem onmogelijk werd. Uiteindelijk vond Lakbila vlak voor de overschrijvingstermijn onderdak bij SDZ, waar de middenvelder in eerste instantie bij het tweede elftal aansluit.

Lakbila had eerder in het seizoen de verleidingen van buitenaf – EDO (zondag), SDZ en DCG toonden interesse – weerstaan om langer in Zunderdorp te blijven. Totdat deze kans voorbij kwam. “Dit kan ik heel goed combineren met mijn werk (het organiseren van feesten, red.). Ik dacht er eerst aan om een half jaar alleen maar te trainen, geen wedstrijden, of op een lager niveau te voetballen, zodat ik ook aan mijn maatschappelijke carrière kon werken. Uiteindelijk heb ik met SDZ een prima oplossing gevonden.”

Omdat de eerste selectie vol zit van de kersverse derdeklasser, moet hij zich aansluiten bij het tweede elftal. Dat maakt hem niet heel veel uit, omdat Lakbila komend seizoen sowieso als een ’tussenjaar’ ziet, om zich op zijn stage te focussen en over een jaar pas weer een stap te maken. “Gelukkig is er nog een plekje voor mij gevonden. Ik kijk ernaar uit. Giliano Eyken (komt van Diemen, red.) is een vriend van mij en ik ken Kai Meeuwsse via OSV (competitietegenstander) als een hele goede trainer. Ik begin in het tweede, ook omdat ik later aansluit vanwege een vakantie, maar zal proberen mijzelf daar te bewijzen.”

Voor HBOK kwam zijn late vertrek als donderslag bij heldere hemel, aangezien de zaterdag tweedeklasser niet voldoende tijd had om een volwaardige vervanger te vinden. Lakbila vindt zijn vertrek, en het moment, erg jammer. “Ik heb het twee jaar lang enorm naar mijn zin gehad, moet terugkomen op mijn ja-woord en voel mij een sukkel dat ik het niet af heb kunnen sluiten met een promotie. Daarvoor was ik immers gekomen. Gelukkig kunnen ze mij wel begrijpen.”

Foto: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)