AORC/LEBO Vastgoed en Knooppunt door naar tweede ronde beker

De twee Amsterdamse ploegen uit de eredivisie hebben afgelopen weekend de tweede ronde van de KNVB beker bereikt. AORC/Lebo Vastgoed won met 1-3 bij Ruif en Knooppunt was thuis met 10-5 te sterk voor OACN Boys.

In de tweede ronde is Knooppunt vrijgeloot terwijl AORC/Lebo het in Heerhugowaard moet opnemen tegen FC Marlene. Die wedstrijd is op 24 oktober in de Sporthal de Waardegolf.

Tegen eerstedivisionist Ruif kende AORC weinig problemen. In een goed gevulde sporthal in Tuitjehorn opende Pabo Blanco na dertien minuten de score voor de ploeg van Calvin Blankendal. Vijf minuten voor rust stonden de Amsterdammers op vijf overtredingen en dus was enige voorzichtigheid geboden. Vlak voor rust viel als nog de zesde overtreding. De tienmeter trap raakte achter de paal en zo ontsnapte AORC/Lebo.

Gelijk na rust viel dan toch de gelijkmaker door concentratie verlies bij de Amsterdammers. De wedstrijd kreeg een hoger tempo en AORC noest alles geven om een goed resultaat te boeken. Na veel gemiste kansen was het Youness Makraou die `es minuten voor tijd de bevrijdende 1-2 maakte. De Ruif probeerde met een extra veldspeler de gelijkmaker te forceren, maar zonder resultaat. Omar Tissoudali bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 1-3.

Vrijdag staat voor AORC/Lebo en Knooppunt de eerste competitie wedstrijd van het seizoen op programma. Knooppunt gaat op bezoek bij LZV Kuijpers en AORC/Lebo ontvangt in de Sporthallen Zuid Groene Ster uit Vlissingen. Het duel in Amsterdam begint om 20:30 uur.